Hurtig vegetarisk spinatlasagne
Et lækkert vegetarisk alternativ til den klassiske lasagne . Selve tilberedningen tager blot få minutter, og så skal den ellers bare have lov til at stå i ovnen.
Hurtig vegetarisk spinatlasagne(2 personer)
1 tsk smør
2 store fed hvidløg
250 gram frisk spinat
200 gram ricotta
et glas tomatpuré (500 ml)
1 æg
saften fra en halv citron
200 gram revet mozzarella
lasagneplader
salt
Smelt smørret på en pande ved middelvarme og tilsæt de pressede hvidløgsfed. Sautér i 2 minutter inden du tilsætter spinaten. Lad spinaten blive blød inden du fjerner den fra varmen.
I en skål blandes ricotta, æg, salt og citronsaft. Tilsæt spinaten og bland det godt sammen.
Tænd ovnen på 175 grader. Fordel et lag tomatpure i bunden af en form eller fad. Kom herefter lasagneplader på efterfulgt af spinatblandingen, en smule tomatpure og afslutningsvist mozzarellaen. Gentag processen 3-4 gange. Dæk fadet til med stanniol og sæt lasagnen i ovnen i 40 minutter – eller indtil osten og saucen begynder at boble. Tag herefter stanniolen af og giv den yderligere 10-15 minutter til toppen af lasagnen er gylden. Tag den ud af ovnen og lad den stå i cirka 10 minutter, så lasagnepladerne får lov at suge al overskydende væske.
Kære du.
Tomatpuré. Mener du tomatkoncentrat, eller puré af alm. Flåede tomater. Jeg tror , at hvis man vælger/forstår koncentrat,, der jo ofte sælges under navnet puré, så bliver det en slem oplevelse at smage på den fine ret
Kærligst Viv