Vaniljefudge med tranebær, ristede valnødder og havsalt

Bananlagkage med karamelmousse

Banan og karamel går man aldrig helt galt i byen med, vel? Her er de kombineret i en skøn lagkage sammen med en masse chokolade og ristede valnødder. Jeg har tilføjet nødder og chokolade til min banankagebund – hvis det ikke er noget for dig, kan det sagtens undlades.

Bananlagkage med karamelmousse

Banankage

  • 3 æg
  • 150 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 100 gram mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt salt
  • 225 gram modne bananer
  • 75 gram valnødder (valgfrit)
  • 75 gram mørk chokolade (valgfrit)

Mælkechokoladeganache

  • 200 gram mælkechokolade
  • 100 gram fløde
  • en smule salt

Karamelmousse

  • 200 gram kondenseret mælk
  • 110 g brun farin
  • 25 g smør
  • 3 blade husblas
  • 4,5 dl piskefløde

Banankage

  1. Pisk æg og sukker let og luftigt i en skål. Smelt smørret i en lille kasserolle, lad det køle en smule af og rør det i æggesnapsen. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål og sigt den i dejen. Mos bananerne med en gaffel og vend mosen i dejen. Beklæd bunden af en springform (20 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen heri. Bag bunden i ca. 40 minutter ved 175 grader. Den skal være godt gylden ? tjek eventuelt med en gaffel ? hvis der ikke sidder kagedej på, er den færdig. Lad kagen køle af imens du laver ganachen.

Mælkechokoladeganache

  1. Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  2. Kom fløden i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet.
  3. Hæld den varme fløde ud over den hakkede chokolade og lad det stå i 2 minutter.
  4. Rør herefter energisk i skålens midte til ganachen samler sig og bliver blank.
  5. Tilsæt en lille smule salt.
  6. Tag banankagen ud af køleskabet. Kom eventuelt kageplast rundt i springformens kant, og hæld ganachen ud over den afkølede banankage.
  7. Stil kagen på køl igen i en times tid.

Karamelmousse

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
  2. Kom kondenseret mælk, brun farin og smør op i en lille gryde, og varm det op ved middel varme til.
  3. Lad karamellen koge i cirka 10 minutter under hyppig omrøring.
  4. Tilsæt 1 deciliter af piskefløden – lidt ad gangen – og rør det hele godt sammen.
  5. Lad karamellen småkoge et par minutter endnu, tag den af varmen, og kom husblassen i (afdryppet). Stil den på køl.
  6. Pisk 3,5 deciliter piskefløde til let skum, og kom den – lidt af gangen – op i den lune karamel
  7. Fold moussen godt sammen og hæld den herefter oven på kagen.
  8. Stil kagen på køl i 3-4 timer og gerne natten over.

Jeg pyntede min kage med halvkugler af tempereret chokolade, chokoladebuer, mælkechokoladecremeux, karamelperler og ristede valnødder.

11 kommentarer

  • Line

    Hej,
    Synes denne kage lyder for vanvittig, og ville gerne servere den til min kærestes fødselsdag, men banankagen i ovnen netop nu, og den er ikke bare blød, men flydende. Skulle de 175 grader mon ha’ været varmluft i stedet for over/under varme?
    Venlig hilsen Line

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Line!

      Nej, jeg bager sjældent ved varmluft.. Ovne kan være meget forskellige, så det bedste er bare at gå efter at kagen skal være gennemabagt ved at stikke en tandstik i midten og trække den ud uden dej på – så er den klar 🙂 Håber du fandt ud af det på trods af det sene svar!

      Mvh Julie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olga

    Hej Julie, jag vil gerne lave karamelmousse og sprøjte den via sprøjteposen på en kage. Skal den også stå på køl natten over på kagen eller stå i sprøjteposen natten over? Kan den sprøjtes pænt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Olga!

      Jeg ville aldrig sprøjte moussen på – smagen vil selvfølgelig være den samme, men den kommer ikke til at ligge pænt, hvis den har sat sig i sprøjteposen. Jeg hælder den altid på med den samme – den er flydende, som en mousse skal være, og fordeler sig med det samme i et helt jævnt lag 🙂

      Mvh Julie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Sikke en lækker kage 😊 Vil den egne sig til at man evt hælder glaze over den?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Mia!

      Så ville jeg støbe bundende inde i moussen, for et pænt resultat 🙂

      Venlig hilsen Julie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie-Louise

    Vil prøve og lave denne lækre kage, men kan den godt holde sig 2 dage på køl? Uden der sker noget?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Har lavet denne kage og hold op en lækker opgradering af banankagen 🙂
    Vil gerne vide om karamelmoussen kan fryses?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • julielykke1256

      Hej med dig, Christina! Det er jeg så glad for at høre! Og ja, den kan sagtens fryses 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Claudia

    Hvor er den flot, den banankage! Såvidt jeg kan se, pynter du ofte dine kager med perler, fx karamelperler som her – hvor finder du dem henne?
    Tak for en masse god inspiration, jeg glæder mig så meget til at komme igang med en masse af dine kagekreationer 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • julielykke1256

      Hej med dig Claudia! Tusind tak for de søde ord!

      Mine perler er fra Valrhona og Callebaut – de kan købes hos Specialkøbmanden og i Salling Super i Aarhus. Jeg skal ikke kunne sige, om de forhandles flere steder, men det er i hvert fald der jeg får fat i mine! Valrhonas er sååååå gode, forresten! (og pakken rækker virkelig længe). Jeg vil i hvert fald anbefale dig at købe nogle, for de pynter virkelig så fint 🙂

      Håber det var svar nok! Hav en dejlig dag 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vaniljefudge med tranebær, ristede valnødder og havsalt