Nougatmoussekage med saftig nøddebund

Lakrids- og citronmoussekage med hvid chokoladecreme

Lakrids, citron og hvid chokolade. Det er en fantastisk kombination! Her er det stykket sammen i en lagkage med luftige lakrids-marcipanbunde, sød chokoladecreme og syrlig citronmousse.

Lakrids- og citronmoussekage med hvid chokoladecreme

Bundende

  • 125 g mel
  • 40 g smør
  • 100 g sukker
  • 2-3 tsk rålakridspulver (jeg bruger Johan Bülows)
  • 50 g marcipan
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 1,5 tsk bagepulver

Hvid chokoladecreme med lakrids

  • 2 blad husblas
  • 300 g hvid chokolade
  • 2 dl fløde
  • 30 g glukosesirup
  • 60 g smør
  • en smule salt
  • saften fra 1/2 citron
  • 2 tsk rålakridspulver

Citronmousse

  • 3 blade husblas
  • 125 ml citronsaft
  • 125 g sukker
  • 3 deciliter piskefløde
  • 100 g skyr (jeg anbefaler en tynd skyr – undgå Cheasys og brug eksempelvis den fra Levevis)

Bundende

  1. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Giv dig god tid og pisk gerne i 5 minutter. Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen.
  2. Riv marcipanen groft og vend den i dejen.
  3. Varm mælken og smørret op i en lille gryde. Lad det afkøle en smule og bland det i dejen.
  4. Tilsæt lakridspulveret og rør rundt.
  5. Hæld dejen i en springform (18-20 centimeter) og bag kagen i cirka 25 minutter ved 200 grader (eller indtil kagen er gennembagt og gylden).
  6. Lad kagen køle helt af, og skær den herefter over i to.

Hvid chokoladecreme

  1. Udblød husblassen i koldt vand (15 minutter). Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløden og glukosesiruppen i kog.
  2. Tilsæt husblassen til fløden, og hæld herefter blandingen ud over den hvide chokolade. Rør massen til den er blank og ensartet. Tilsæt smør, og rør det ud i blandingen. Smag til med salt, citronsaft og lakridspulver.
  3. Placér én bund i en springform (og for eventuelt formen med kageplast).

  4. Hæld cirka 2/3 af chokoladecremen ud på bunden imens den stadig er delvist flydende. Stil den på frys i en halv times tid inden du placerer den øverste bund. Kom den resterende 1/3 i en sprøjtepose med rund tyl.

Citronmousse

  1. Udblød husblassen i koldt vand (5 minutter).
  2. Pres citronerne og bring saften i kog med sukkeret i en lille gryde.
  3. Når saften koges tages gryden af varmen, og husblassen røres heri.
  4. Lad siruppen køle af til håndvarm.
  5. Pisk fløden til let skum (kun så den lige begynder at danne toppe, men stadig ikke er fast). Tilsæt skyren og pisk den forsigtigt i flødeskummet.

  6. Vend lidt af fløden i den lune citronsirup. Gentag indtil alt er vendt sammen.
  7. Efter den sidste bund er placeret på chokoladecremen, fordeles størstedelen af citronmoussen herpå. Gem nok til at fylde cirka 5 halvkugler i en silikoneform.
  8. Stil kagen og halvkuglerne på frys i mindst fire timer.

Jeg pyntede min kage med moussebomberne, chokoladecremen, hvide chokoladeperler, krystalliseret hvid chokolade, rålakridspulver og tørrede kornblomster.

13 kommentarer

  • Anna

    Hvordan undgår man at chokolade-cremen “sætter” sig i sprøjteposen, så man kan lave flotte “toppe” som pynt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • julielykke1256

      Hej Anna! Det vil den gøre på grund af husblassen, men lad den ligge på køkkenbordet i en time eller to, og så skulle du gerne kunne sprøjte den ud i toppe 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Bjørnø

    Hvor ser den bare lækker ud. Kan den godt ligge i fryseren en uge? eller er det bedst at lave den lige op til den skal spises?
    VH Mette

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • julielykke1256

      Hej Mette! Tusind tak for de søde ord! Det er ikke umuligt at have den i fryseren i en uge, men jeg vil klart anbefale at lave den et lidt senere, så den kun skal være i fryseren i et døgn eller to 🙂

      Venlig hilsen Julie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke

    Hej Line.
    Skal kagen stå på frys, indtil man serverer den, eller kan man stille den i køleskabet, efter de 4 timer er gået?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • julielykke1256

      Hej Frederikke

      Man kan godt stille den i køleskabet, bare moussen har sat sig 🙂

      Hil.sen Julie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Hej Julie,
    Den kage ser virkelig indbydende ud – så flot!
    Hvordan er konsistensen på bundende? De ser lidt kompakte ud, hvilket jeg godt kan lide. Men bliver de tørre?
    Mvh Line

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • julielykke1256

      Hej Line! De er kompakte, men på grund af marcipanen er de ikke tørre 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Line

      Tak for svar – vil helt sikkert prøve den af i weekenden 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

    Hej! Kan man evt. udelade lakridsen, eller skal man i så fald erstatte det med noget andet? Er nemlig ikke den store fan af lakrids (:

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • julielykke1256

      Hej Mathilde! Du kan sagtens udelade den, det er intet problem 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura Krogsøe

    Ih hvor er den flot. Bliver klart en del af min kage to-do liste.
    Må jeg spørge hvilken form du har brugt til bomberne ovenpå?

    Vh,

    Laura

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • julielykke1256

      Hej med dig Laura!

      Tusind, tusind tak!

      Bomberne er lavet med en Silikomart Professional-form – jeg mener den hedder Globe. Jeg har købt min i Kunst og Køkkentøj, men den kan sikkert også findes på nettet.

      Hav en dejlig dag!

      Hilsen Julie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nougatmoussekage med saftig nøddebund