Hasselnøddetærte med mælkechokolade

Fudgy chokoladekage med cookie dough og mælkechokoladeganache

 

En rigtig chokoladebombe! En konfektchokoladekage, et lag af cookie dough og silkeblødt mælkechokoladeganache. Jeg har bagt kagen i en kvadratisk silikoneform, men du kan sagtens bage den i en springform – og endda spise den som en hel kage i stedet for at skære den ud i små portioner.

Fudgy chokoladekage med cookie dough og mælkechokoladeganache, 8-10 personer


Cookie dough

70  gram  blødt smør
75 gram brun farin
60 gram sukker
et halvt æg (stuetemperatur)
120 gram mel
en knivspids natron
0,5 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
eventuelt 75 gram chokolade, hvis du ikke kan få nok (-;

  1. Pisk blødt smør, sukker og brun farin sammen til en ensartet masse på en røremaskine eller med et piskeris.
  2. Tilsæt herefter æg, og bland sammen endnu en gang.
  3. Tilsæt alle de tørre ingredienser (undtagen chokolade) og få det hele samlet til en homogen masse, men uden at overpiske – det skal bare hænge sammen.
  4. Hak til sidst din chokolade og fordel den i dejen.
  5. Lad dejen stå på køkkenbordet, imens du rører chokoladedejen sammen.

Fudgy chokoladekage

95 gram smør
100 gram god mørk chokolade
2 æg
270 gram sukker
1 nip salt
90 gram hvedemel
4 spsk kakao

  1. Tænd ovnen på 175 grader (almindelig ovn).
  2. Hak chokoladen, og smelt denne sammen med smørret i en skål over vandbad. I en anden skål røres æg og sukker sammen. Det skal ikke piskes, blot røres. Sigt herefter de tørre ingredienser i æggesnapsen efterfulgt af den smeltede chokolade og smør. Vend det hele sammen med en dejskraber til dejen er ensartet.
  3. Hæld dejen i en kvadratisk form (Ø 20 cm) (jeg bruger en silikoneform).
  4. Fordel ‘klumper’ af cookiedough på chokoladedejen – rør eventuelt en smule af den ned i dejen.
  5. Bag kagen i 20-25 minutter – Kagen må gerne virke en smule ubagt i midten, når den er færdig – den vil sætte sig når den kommer på køl.
  6. Sæt kagen på køl, og lad den sætte sig helt.

Mælkechokoladeganache

300 g god mælkechokolade
150 g fløde
20 g glukosesirup
en smule salt

  1. Kom chokoladen i en skål.
  2. Kom fløde og glukosesirup i en lille gryde, og varm det op til kogepunktet.
  3. Hæld det ud over chokoladen, og lad det stå i et par minutter.
  4. Rør nu rundt, til ganachen samler sig og bliver blank.
  5. Smag den til med salt og fordel ganachen ovenpå den helt afkølede kage – husk at hælde den på straks, da den ellers vil sætte sig.
  6. Sæt kagen på frys, og lad ganachen sætte sig helt.
  7. Skær kagen ud i rektangler på 3-7 centimeter, eller den form, du ønsker 🙂
  8. Pynt med rød skovsyre, chokoladekugler og stænger af tempereret chokolade.

6 kommentarer

  • Cathrinw

    Kan man lave den dagen før? Hvis ja, skal den så stå på køl eller frys?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Den kan sagtens laves dagen i forvejen, men lad den stå på frys og skær den ud imens den er helt kold – herefter kan den smides i køleskabet indtil servering 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Dam Klausen

    Kan man lave den dagen før den skal serveres?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia Olsen

    Hej
    Ser lækker ud, men kan ikke finde opskrift på de chkoladekugler du har pyntet med.. 🤗
    Mvh Pia

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Pia!

      Chokoladekuglerne er Johan Bülow 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hasselnøddetærte med mælkechokolade