Små tærter med saltkaramel

Min bedste gulerodskage

Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg faktisk gulerodskage er min yndlingskage af ALLE. Jeg ELSKER den, og så er den jo så simpel at lave! Jeg kan godt lide at komme alt muligt i min (både nødder og rosiner), men det er helt op til den enkelte og kan sagtens undværes, hvis du ikke er til det.

Min bedste gulerodskage, 8-10 personer


Gulerodskage

300 g brun farin
1,5 dl smagsneutral olie
3 æg (stuetemperatur)
175 g mel
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 tsk nellike
1 tsk allehånde
en smule salt
300 g gulerødder
100 g ristede valnødder (kan undlades)
1 dl rosiner (kan undlades)

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Pisk brun farin og olie sammen til luftigt.
  3. Pisk æggene i et ad gangen til dejen samler sig.
  4. Tilsæt alle de tørre ingredienser, og vend det i med en dejskraber.
  5. Riv gulerødderne på et rivejern, og vend det i dejen sammen med valnødder og rosiner.
  6. Smør en springform eller kagering med bagepapir i bunden, om hæld dejen heri.
  7. Bag kagen i 45 minutter, eller indtil kagen er sat – du skal kunne stikke en gaffel i kagen, uden der sidder dej på.
  8. Lad kagen køle fuldstændig af inden du laver frosting – ellers vil den bare glide af kagen.

 

Cream cheese frosting

200 g flødeost – jeg bruger Philadelphia
100 g flormelis
saften fra en halv citron

  1. Kom alle ingredienserne i en skål. Husk at sigte melisset, så du ikke får klumper.
  2. Pisk alle ingredienserne sammen ganske kort – de skal blot samles.
  3. Justér konsistensen med ekstra flormelis, hvis frostingen er for flydende.
  4. Smør frostingen på den afkølede kage og pynt med hakkede valnødder og spiselige blomster.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små tærter med saltkaramel