Æblecrumblekage med marcipan

Fastalavnsboller med remonce og vaniljecreme

Klassiske fastalavnsboller med remonce, vaniljecreme og glasur.

Fastalavnsboller med remonce og vaniljecreme, 12 styk


Fastalavnsbolledej

30 g gær
130 g smør
1,75 dl sødmælk
1 æg
2 tsk vaniljesukker
40 gram sukker
1/2 tsk salt
450 g hvedemel
1 æg til pensling

  1. Kom smørret i en gryde og smelt det. Når smørret er smeltet tages gryden af varmen og mælken tilsættes.
  2. I en stor røreskål (jeg bruger min røremaskine til at røre dejen sammen, så brug den, hvis du gør det samme) smuldres gæren og mælke/smørblandingen hældes over. Opløs gæren.
  3. Tilsæt ægget, vaniljesukker, sukker, salt og melet. Sæt røremaskinen i gang på lav-middel hastighed. Det tager cirka 8 minutter på røremaskinen før at dejen begynder at slippe skålens kanter helt, så vær tålmodig.
  4. Dejen er klar, når den er glat og blank og slipper skålens kanter.
  5. Læg et viskestykke over dejen, og lad den hæve lunt i en times tid.

Vaniljecreme

1 tsk vaniljepasta (eller en vaniljestang)
2,5 dl sødmælk
80 g sukker
2 æggeblommer
20 g maizena
en smule salt.

  1. Kom sødmælk, vaniljekorn og 60 gram af sukkeret op i en gryde, og varm det op til kogepunktet.
  2. Kom resten af sukkeret i en skål sammen med æggeblommer og maizena, og rør det sammen.
  3. Hæld nu halvdelen af den varme mælk over æggeblandingen under piskning.
  4. Sæt det mælk, der stadig er i gryden til at koge, og hæld så ægge/mælkeblandingen ned i gryden, mens du pisker.
  5. Skru ned for varmen, og fortsæt med at piske i nogle minutter, imens cremen tykner – dette er for at fjerne en eventuel smag af maizena.
  6. Hæld cremen i en skål, smag den til med en smule salt, og læg et stykke husholdningsfilm helt ned på cremen, så den ikke danner skind.
  7. Stil den på køl, imens dejen hæver.

Remonce

100 g marcipan
80 g smør (blødt)
80 g rørsukker

Riv marcipanen og pisk det kort sammen med smør og sukker til en lækker remonce.

Fastelavnsboller

  1. Rul dejen ud til en firkant på 0,5 cm i tykkelse. Del dejen i 12 lige store firkanter. Fordel en spsk af cremen og en spsk af remoncen på hver firkant.
  2. Fold hvert hjørne rundt op om fyldet, og luk herefter de åbne huller ved at trykke dejen sammen med tommelfingeren og pegefingeren.  Det er en vigtig proces, så giv dig god tid med det (ingen gider spise fastalavnsboller uden fyld!)
  3. Læg bollerne med lukningen nedad på en bageplade med bagepapir på.
  4. Gentag med alle fastalavnbollerne, men læg kun 6 på hver plade, så de har plads.
  5. Dæk bagepladen med et viskestykke, og lad dem efterhæve i en times tid imens du varmer ovnen op til 200 grader.
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg – sørg for at gøre det grundigt på hele bollen, så bliver den flot blank overalt!
  7. Bag fastalavnsbollerne i 13 minutter ved 200 grader. Lad fastalavnsbollerne køle helt af på pladen inden du flytter dem.

Lyserød glasur

150 g flormelis
en smule æggehvide
Lyserød pastafarve

  1. kom flormelis i en skål, og tilsæt en smule æggehvide (start med en teskefuld) samt en lille smule pastafarve.
  2. Konsistensen skal være rimelig tyk, for at glasuren ikke løber af fastalavnsbollen.
  3. kom en teskefuld glasur på hver bolle, og drys med en smule frysetørret hindbær.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æblecrumblekage med marcipan