Æblecrumblekage med marcipan

Brownie med friske hindbær

    

Det er altid rart at have en god opskrift på en brownie. Denne her er super simpel, og kan smækkes sammen på cirka 10 minutter. Kagen (synes jeg) er bedst dagen efter, den er bagt, men kan altså også godt spises på dagen, hvis gæsterne banker på døren. Du kan sagtens servere brownien helt nøgen med en god vaniljeis til – her er det kun fantasien, der sætter grænser. Her har jeg valgt at toppe den med mælkechokolade og friske hindbær. Servér til en, du holder af.

Brownie med hindbær, 10 personer


Brownie

175 g smør
175 g mørk chokolade (jeg bruger 66,8%)
250 g sukker
110 g mel
3 æg
en smule salt

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. I en skål over vandbad smeltet chokolade og smør sammen.
  3. I en anden skål piskes sukker og æg luftigt og hvidt.
  4. vend chokolade- og smørblandingen i æggesnapsen.
  5. Sigt mel og salt i dejen, og vend det rundt til dejen er homogen.
  6. Smør og fór en springform (20 cm) med bagepapir, og hæld dejen heri (alternativt kan du bage kagen i en silikoneform – så slipper du for at smøre)
  7. Bag kagen i 25 minutter.
  8. Lad kagen køle helt af, inden du fjerner den fra formen – kagen bliver kun bedre af at stå til dagen efter, så har du tiden, så lader du den bare stå.

Chokolade til toppen

100 g god mælkechokolade
1 tsk smagsneutral olie (jeg bruger solsikkeolie)
herudover 100 g hindbær

  1. Smelt begge dele sammen over et vandbad.
  2. Lad det hele køle af, inden du smører den på den færdige kage – på denne måde kan du lave ‘mønster’ i chokoladen.
  3. Pynt med 100 gram friske hindbær og eventuelt chokoladeperler.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æblecrumblekage med marcipan