Brookies - brownie og cookiebars i én

Brownie med mokkamousse

    

Brownie med mokkamousse, måske lidt en voksenkage? Eller, egentlig ikke! Mokkamoussen er ganske diskret (og er desuden også en chokolademousse), så alle kan være med! Hvis du ikke ejer en silikonespiralform, kan du sagtens pynte kagen anderledes! Du kan også vælge at lave udvalgte elementer som brownie og mousse alene, det er helt op til dig! 

Brownie med mokkamousse, 10 personer


Brownie

125 g smør
150 g mørk chokolade (jeg bruger 66,8%)
200 g sukker
4 æg (stuetemperatur og let sammenpisket med et piskeris eller gaffel)
2 spsk hvedemel
en smule salt

  1. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  2. I en skål over vandbad smeltet chokolade og smør sammen.
  3. Tag chokoladeblandingen af varmen, og tilsæt sukkeret. Rør det hele godt sammen.
  4. Tilsæt de piskede æg lidt ad gangen.
  5. Sigt mel og salt i dejen, og vend det rundt til dejen er homogen.
  6. Smør og fór en springform (18 cm) med bagepapir, og hæld dejen heri (alternativt kan du bage kagen i en silikoneform – så slipper du for at smøre).
  7. Bag kagen i 25-30 minutter. Kagen må gerne virke en smule ubagt i midten, da den ‘sætter sig’ på køl natten over.
  8. Lad kagen køle helt af, inden du fjerner den fra formen.
  9. Kom kageplast rundt i kanten af din springform eller kagering. Nu er du klar til at lave ganachen.

Mælkechokoladeganache

175 g mælkechokolade
85 g piskefløde
en smule salt

  1. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
  2. Kom fløden i en lille gryde, og varm den op til lige under kogepunktet.
  3. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade, og lad den stå 1-2 minutter, inden du rører energisk i skålens midte til massen samler sig.
  4. Smag til med en smule salt.
  5. Fordel ganachen ovenpå chokoladekagen, og sæt kagen på køl, til ganachen har sat sig.

Mokkamousse

  • 2 blade husblas
  • 155 gram hvid chokolade
  • 20 gram mørk chokolade
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 tsk instantkaffe (jeg bruger en fra Peter Larsen)
  • en smule salt
  1. Start med at opbløde husblassen i rigeligt med koldt vand i 10 minutter.
  2. Smelt begge slags chokolader sammen ved lav temperatur over vandbad, stil til side, og lad det køle en smule af.
  3. Varm 1 dl af fløden op sammen med instantkaffen, tag fløden af varmen, og kom den udblødte husblas heri. Opløs husblassen i fløden.
  4. Tilsæt kaffefløden til chokoladen, og rør det sammen til blandingen er ensartet.
  5. Smag til med en smule salt.
  6. Pisk 1,5 dl fløde til en let skum i en anden skål.
  7. Vend nu skummet i chokoladeblandingen (gerne over tre gange), indtil herligheden igen er homogen.
  8. Hæld og fordel mokkamoussen ovenpå ganachen, og sæt kagen på frys i minimum 3 timer.
  9. Fjern kageplasten, når kagen er frossen.

Karamelcremeux

0,5 blad husblas
70 gram karamelchokolade – eksempelvis Gold fra Callebaut
1 æggeblomme
10 gram sukker
80 ml piskefløde

  1. Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
  2. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
  3. Pisk ganske kort æggeblommer og sukker sammen i en anden skål.
  4. Varm fløden op til lige under kogepunktet i en lille gryde.
  5. Hæld den varme fløde i æggeblandingen, rør rundt, og hæld det hele tilbage i gryden igen.
  6. Varm ved svag til middel varme blandingen op til 83 grader under konstant omrøring.
  7. Sigt herefter den 83 grader varme creme i en skål, tilsæt husblas, rør rundt, og hæld så cremen over chokoladen. Rør rundt til cremeuxen samler sig og bliver helt blank.
  8. Fyld en spiral (jeg bruger silikomarts spiralform) med cremeux, og lad cremen sætte sig natten over på frost. Flere har svært ved at få spiralen ud af formen – det har jeg ikke, fordi min fryser er virkelig kold, og det er altså hemmeligheden! Jeg har et program på min fryser, hvor jeg kan fryse ekstra koldt – jeg kender ikke temperaturen, men går ud fra, at den er koldere en standarden. På den måde får jeg altid min spiral ud af formen.
  9. Dagen efter fjernes spiralen fra formen, og placeres  på den kolde kage.
  10. Pynt med chokoladesnirkler af tempereret karamelchokolade, chokoladekugler og spiselige blomster. Jeg har ligeledes pyntet med en smule hjemmelavet daim, men pynt præcis som du har lyst! Kagen smager godt uanset, hvad du gør!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brookies - brownie og cookiebars i én