Påskecookie bars med pekannødder og små påskeæg

Lagkage med bær- og mokkamousse

En lækker lagkage med bær og mokkamousse (en helt genial kombination) Desuden er de her lagkagebunde bare så sindssygt gode! Min nederste kagebund absorberede nærmest det nederste lag kag mokkamousse, men det gjorde bare kagen endnu mere lækker!

Lagkage med bær og mokka, 8-10 personer

Mørke lagkagebunde

  • 3 æg
  • 150 gram sukker
  • 3 spsk kakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 125 gram mel
  1. Tænd din ovn på 180 grader. Start med at piske æg og sukker til en luftig, lys masse, det tager cirka 5 minutter på en røremaskine.
  2. Hæld dejen i en springform (Ø16 el. Ø18 – Ø20 kan eventuelt også gå) og bag i 20 minutter – bagetiden afhænger dog af din ovn, men den er bagt færdig, når du kan stikke en tandstik i dejen, og den kommer ud uden dej på.
  3. Lad kagen køle af i cirka 15 minutter, og flæk herefter bundene i tre lige tykke bunde med en savtakket kniv.

Mokkamousse

  • 2 blade husblas
  • 220 gram hvid chokolade
  • 30 gram mørk chokolade
  • 3 dl piskefløde
  • 2 tsk instantkaffe (jeg bruger en fra Peter Larsen)
  • en smule salt
  1. Start med at opbløde husblassen i rigeligt med koldt vand i 10 minutter.
  2. Smelt begge slags chokolader sammen ved lav temperatur over vandbad, stil til side, og lad det køle en smule af.
  3. Varm 1 dl af fløden op sammen med instantkaffen, tag fløden af varmen, og kom den udblødte husblas heri. Opløs husblassen i fløden.
  4. Tilsæt kaffefløden til chokoladen, og rør det sammen til blandingen er ensartet.
  5. Smag til med en smule salt.
  6. Pisk det resterende fløde til en let skum i en anden skål.
  7. Vend nu skummet i chokoladeblandingen (gerne over tre gange), indtil herligheden igen er homogen.
  8. Placér én af lagkagebundene i en kagering eller springform med kageplast i kanten.
  9. Hæld og fordel halvdelen af mokkamoussen ovenpå bunden.
  10. Lad moussen sætte sig kort på frys, inden du placerer bund nummer to ovenpå mokkamoussen.

Bærmousse

1,5 blade husblas
1,25 gram frosne bær (jeg brugte en blanding af jordbær og brombær)
Saft fra en halv citron
50 gram sukker (tilsæt eventuelt mere, hvis du bruger et syrligt bær)
1,5 dl piskefløde

  1. Udblød husblassen i koldt vand (minimum 10 minutter).
  2. Kom bær, citronsaft og sukker i en lille gryde, og bring det i kog. Når saften koger, og sukkeret er opløst, tages gryden af varmen, og saften sies fra.
  3. Rør nu husblassen i den varme saft. Lad saften køle af til håndvarm.
  4. Pisk fløden til meget let skum.
  5. Vend lidt af fløden i den lune bærsaft. Gentag indtil alt er vendt sammen.
  6. Fordel bærmoussen ovenpå bund nummer to. Lad moussen sætte sig en smule inden du placerer bund nummer tre ovenpå.
  7. Hæld den sidste halvdel af mokkamoussen ovenpå den tredje bund, og sæt kagen på køl i minimum tre timer.
  8. Fjern kageplasten, imens kagen er frossen.
  9. Pynt kagen med et bånd af tempereret goldchokolade, chokoladesnirkler og friske bær.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påskecookie bars med pekannødder og små påskeæg