Den bedste rabarbercrumble med kokos

Blondie med rabarber og crumble

En chokoladesød blondie med syrlige rabarber og sprød crumble, servér med en klat creme fraiche eller blot som de er.

Blondie med rabarber og crumble, 9 stykker


Blondie med rabarber

150 g smør
150 g hvid chokolade
150 sukker
3 æg
120 g mel
125 g rabarber
en smule salt

  1. Tænd ovnen på 190 grader.
  2. Smelt smørret ved lav varme i en gryde.
  3. Smelt den hvide chokolade i mikrovnen eller over et vandbad ved lav varme.
  4. Lad begge dele køle en smule af.
  5. Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps.
  6. Hæld den afkølede smør i æggesnapsen. Vend herefter den smeltede hvide chokolade i.
  7. Sigt til sidst de tørre ingredienser i dejen, og vend det sammen til en ensartet dej.
  8. Fordel dejen i en kvadratisk form – du kan sagtens bruge en rund! Jeg bruger en kvadratisk på 18×18 centimeter af silikone – hvis du bruger en almindelig springform, husk da at fore den med bagepapir samt at smøre siderne med smør.
  9. Skyl og skær 125 g rabarber, og fordel dem ovenpå dejen – tryk stykkerne en smule ned i dejen.

Crumble

1,5 tsk vaniljesukker
40 g hvedemel
75 g havregryn
1 tsk bagepulver
50 g kokos
75 g blødt smør
50 g sukker
en smule salt

  1. Kom alle ingredienserne i en minihakker el. lign. og pulse det sammen til en ensartet smuldremasse.
  2. Kom kagen i ovnen og bag den i i de første 15 minutter uden crumble på.
  3. Tag herefter kagen ud, fordel crumbledejen ovenpå, og bag den i yderligere 15 minutter. Husk at ovne er forskellige, så hold øje med kagen.
  4. Toppen skal være gyldenbrun, kagen skal være sat i kanterne, men må gerne virke en smule ubagt i midten, da kagen skal sætte sig – gerne til dagen efter!
  5. Skær kagen i kvadratiske stykker, og servér.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den bedste rabarbercrumble med kokos