Bananlagkage med karamelmousse
Banan og karamel går man aldrig helt galt i byen med, vel? Her er de kombineret i en skøn lagkage sammen med en masse chokolade og ristede valnødder. Jeg har tilføjet nødder og chokolade til min banankagebund – hvis det ikke er noget for dig, kan det sagtens undlades.
Bananlagkage med karamelmousse
Banankage
- 3 æg
- 150 gram sukker
- 100 gram smør
- 100 gram mel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt salt
- 225 gram modne bananer
- 75 gram valnødder (valgfrit)
- 75 gram mørk chokolade (valgfrit)
Mælkechokoladeganache
- 200 gram mælkechokolade
- 100 gram fløde
- en smule salt
Karamelmousse
- 200 gram kondenseret mælk
- 110 g brun farin
- 25 g smør
- 3 blade husblas
- 4,5 dl piskefløde
Banankage
- Pisk æg og sukker let og luftigt i en skål. Smelt smørret i en lille kasserolle, lad det køle en smule af og rør det i æggesnapsen. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål og sigt den i dejen. Mos bananerne med en gaffel og vend mosen i dejen. Beklæd bunden af en springform (20 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen heri. Bag bunden i ca. 40 minutter ved 175 grader. Den skal være godt gylden ? tjek eventuelt med en gaffel ? hvis der ikke sidder kagedej på, er den færdig. Lad kagen køle af imens du laver ganachen.
Mælkechokoladeganache
- Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
- Kom fløden i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet.
- Hæld den varme fløde ud over den hakkede chokolade og lad det stå i 2 minutter.
- Rør herefter energisk i skålens midte til ganachen samler sig og bliver blank.
- Tilsæt en lille smule salt.
- Tag banankagen ud af køleskabet. Kom eventuelt kageplast rundt i springformens kant, og hæld ganachen ud over den afkølede banankage.
- Stil kagen på køl igen i en times tid.
Karamelmousse
- Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
- Kom kondenseret mælk, brun farin og smør op i en lille gryde, og varm det op ved middel varme.
- Lad karamellen koge i cirka 10 minutter under hyppig omrøring.
- Tilsæt 1 deciliter af piskefløden – lidt ad gangen – og rør det hele godt sammen.
- Lad karamellen småkoge et par minutter endnu, tag den af varmen, og kom husblassen i (afdryppet). Stil den på køl.
- Pisk 3,5 deciliter piskefløde til let skum, og kom den – lidt af gangen – op i den lune karamel
- Fold moussen godt sammen og hæld den herefter oven på kagen.
- Stil kagen på køl i 3-4 timer og gerne natten over.
Jeg pyntede min kage med halvkugler af tempereret chokolade, chokoladebuer, mælkechokoladecremeux, karamelperler og ristede valnødder.
Kan kagen fryses med eller uden gamacher og mousse? Vh. Hanne