Cookies med mørk chokolade, tranebær og peanuts

Chokolade- og kirsebærbombe – valnøddebund, chokoladetrøffel, praliné og kirsebærmousse

Jeg lod måske min julestemning lokke mig i fordærv, men der er begyndt at være kirsebærsirup i butikkerne, og det valgte jeg at udnytte! Kagen består af en en sej, melfri valnøddebund, cremet chokoladetrøffel, knasende valnøddepraliné og syrligsød kirsebærmousse. Jeg er normalt ikke den største bærmousse-fan, men den her… den er virkelig, virkelig god! Valnøddebunden og trøffellaget er inspireret af dygtige Maja Vase

[google-translator]

Chokolade- og kirsebærbombe

Valnøddebund

  • 20 g mælkechokolade
  • 40 g ristede valnødder
  • 40 g sukker
  • 1 æg (delt i æggeblomme og æggehvide)
  • 1 nip salt

Trøffellag

  • 100 ml fløde
  • 55 g sukker
  • 1 spsk glukosesirup
  • 120 g mælkechokolade
  • 75 g mørk chokolade
  • 20 g smør (stuetemperatur)

Valnøddepraliné

  • 60 gram ristede valnødder
  • 30 gram sukker

Kirsebærmousse

  • 3 blade husblas
  • 75 g kirsebærsirup ((fra kirsebærsauce))
  • 75 g sukker
  • saft af 1 citron
  • 3 dl piskefløde

Valnøddebund

  1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad.
  2. Kom valnødderne på en bageplade og bag dem i 10 minutter ved 200 grader til de har fået en smule farve.
  3. Blend valnødderne til mel i en minihakker.
  4. Pisk sukker og æggeblomme let og luftigt i en skål. Vend valnøddemel, smeltet chokolade og salt i æggesnapsen.
  5. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i i blandingen.
  6. Fordel bunden i en springform (16-18 centimeter) foret med bagepapir i bunden
  7. Bag kagen i 13-15 minutter ved 175 grader til kagen er gylden.
  8. Lad kagen køle helt af.

Trøffellag

  1. Hak al chokoladen fint, kom den i en skål og sæt den til side.
  2. Kom fløden i en gryde, varm den op til under kogepunktet og tag den varmen.
  3. Kom sukker i en gryde og smelt det ved lav varme til gylden karamel.
  4. Tag gryden af varmen, og tilsæt – lidt ad gangen – den lune fløde imens du rører konstant.
  5. Tilsæt glukosesiruppen.
  6. Sæt gryden tilbage over svag varme og rør rundt til hele karamellen er homogen.
  7. Hæld nu karamellen over den hakkede chokolade og rør rundt indtil chokoladen er smeltet.
  8. Tilsæt til sidst smørret (i tern) og rør til det er smeltet.
  9. Fordel massen ovenpå den afkølede nøddebund og stil den på køl i 2 timer.

Valnøddepraliné

  1. Rist valnødderne i ovnen i 10 minutter ved 200 grader
  2. Smelt sukkeret til karamel i en gryde ved lav varme.
  3. Når sukkeret er opløst, tages gryden af varmen og nødderne kommes i. Vend det hele sammen og hæld det ud på et skærebræt.
  4. Lad det køle af, hak det, og fordel det på trøffelmassen. Stil kagen tilbage på køl imens ud laver kirsebærmoussen.

Kirsebærmousse

  1. Udblød husblassen i koldt vand.
  2. Kom kirsebærsirup, sukker og citronsaft bring det kog, lad det koge et par minutter til sukkeret er opløst og tag af varmen.
  3. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme sirup. Lad siruppen køle af.
  4. Pisk fløden til let skum i en stor skål, pas på du ikke overpisker – fløden skal danne bløde toppe, men stadig være rimelig lind.
  5. Vend forsigtigt flødeskummet i den håndvarme sirup – gerne af tre omgange.
  6. Fordel moussen ovenpå trøffelmassen og stil den på køl i mindst 3-4 timer- helst natten over.
  7. Jeg havde en smule mousse tilovers, så dette kom jeg i silikoneforme, så jeg havde lidt moussebomber til pynt.

Jeg har pyntet min kage med kirsebærbomber, chokolademandler, mælkechokoladecremeux, chokoladeperler, rød skovsyre, hvid krystalliseret chokolade. Kagen smager bedst, når den har fået lov til at stå på køkkenbordet en times tid.

23 kommentarer

  • Sofie

    Har du brugt kageplast?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Sofie,

      Ja, det bruger jeg stort set altid! 🙂

      Mvh

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Hvor ser den lækker ud! Kan man måske bytte kirsebær ud med jordbær sauce? Vil det give det samme? Og sier du bare din sauce inden den kommes i? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Charlotte!

      Det tror jeg bestemt du kan 🙂 Jeg sier den, ja! 🙂

      Mvh

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Hvor mange personer er opskriften til? Øjnene har måske overset det men skal have gæster og vi bliver 14. Tror ikke en 16-18 cm bund er nok til alle?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Christina!

      Kagen er lavet i en 20 centimeters form og er til 12 personer. Kagen er ret tung, så et lille stykke er nok – for at være sikker kan du gange opskriften med 1,5 og lave den i en 22 centimeters form i stedet, så er der i hvert fald nok! 🙂

      Mvh

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Merete

      Hei!
      Ser du skriver her at du har brukt en 20 centimeters form, men i oppskriften (under valnøddebund) skriver du at man skal bruke en springform på 16-18 cm. Hvilken er altså riktig? Vil jo at den skal få litt høyde, men ikke for mye 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Merete!

      Du kan bruge alle tre størrelser, men hvis du vil have lidt højde, så gå efter 16 eller 18 cm 🙂

      Mvh

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte mckerchar

    Kan denne kage fryses og tages ud når den skal bruges?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Charlotte! Kagen kan sagtens fryses, men jeg ville tage den ud af fryseren nogle timer før og lade den tø op 🙂 4 timer i køleskabet og 1,5 time-2 timer på køkkenbordet (jeg anbefaler køleskabet)

      Kh

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Melissa

    Hej! Bruger du almindelig kirsebærsauce, eller køber du en bestemt kirsebærsirup? Jeg er nemlig lidt i tvivl om, hvad jeg skal handle ind til at lave kagen. 😛

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Melissa! Du kan bruge begge dele, jeg brugte bare helt almindelig kirsebærsauce, men du kan også sagtens købe amarenakirsebær, hvis du vil flotte dig 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanne

    Hej igen! Tak for svar!
    Kan den krystalliserede hvide chokolade mon laves dagen i forvejen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • julielykke1256

      Det kan den sagtens. Den kan faktisk holde et stykke tid i en lufttæt beholder 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanne

    Hvordan laver du dine kirsebærbomber?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • julielykke1256

      Hej Jeanne! Det er en smule af kirsebærmoussen, der er hældt på silikoneforme og sat på frost 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • mikkeline

    hej kan man lave kagen torsdag og server den lørdag aften eller kan man komme den i frysern

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mikkeline

    Kan jeg godt lave den torsdag og server den lørdag aften kan jeg evt. På den i frysern

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • julielykke1256

      Hej Mikkeline! Beklager det sene svar, men jeg har været udrejst! Den kan sagtens stå i fryseren et par dage 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa

    Det ser fantastisk ut! Kan du tilføje google translate til dit websted? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • julielykke1256

      Jeg vil forsøge at huske det fremover! 😉 Det skulle være muligt i denne opskrift nu – oversæt-knappen er lige over opskriften!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina KH

    Virkelig lækker og flot kage:-)
    Kirsebær uhm………..

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cookies med mørk chokolade, tranebær og peanuts