Chokoladetrøfler klædt på til jul

Okay, NU kan jeg ikke vente mere. Min yndlings, yndlings, yndlingsmåned er på trapperne, og jeg er så småt startet med alle de idéer, der har fyldt i løbet af året – men som åbenbart kun er acceptable i december (herunder indgår julemusik ligeså – ØV!) Denne opskrift er nu ikke en idé, jeg har fået i løbet af året – det er en, jeg stort set laver hver december, men eftersom denne jul er thefoodfactorys første, så skal opskriften selvfølgelig med. Den stammer egentlig oprindeligt fra en trøffelkage, men jeg kan nu ikke se det forkerte i at lave den til små bidder! Jeg har rullet dem i lakridspulver og sukkerglitter – en blanding af glimmer og almindeligt sukker – rimelig simpelt og SÅ fint! Jeg har brugt Odense Marcipans glimmer.

Chokoladetrøfler klædt på til jul

  • 1 dl piskefløde fløde
  • 55 g sukker
  • 1 spsk glukosesirup
  • 195 g mælkechokolade
  • 20 g smør (stuetemperatur i små tern)
  • en smule salt
  1. Varm piskefløden op i en gryde. Tag den af varmen lige inden den rammer kogepunktet, og stil den til side.
  2. Kom sukkeret i gryde, og smelt det til gylden karamel ved svag til middelvarme – den tager tid, så vær tålmodig! Hvis du bruger for høj varme, kan du ende med at brænde sukkeret af, og det smager ikke særlig godt!
  3. Når sukkeret er opløst til karamel, tages gryden af varmen og den lune fløde samt glukosesiruppen tilføjes.
  4. Sæt gryden tilbage og rør massen rundt ved svag varme til den er ensartet og er tyknet en smule.
  5. Hak chokoladen, og kom den i en skål.
  6. Hæld nu den varme karamel over chokoladen, og rør rundt, til massen er homogen.
  7. Tilsæt smørternene, og rør rundt til de er smeltede.
  8. Sæt massen på køl – helst natten over.
  9. Form trøffelmassen til små kugler, og rul dem i det pynt, du godt kan lide.

Jeg rullede mine kugler i lakridspulver, og sukker blandet med sølv- og rosaglitter. Du kan også sagtens bruge kokos, kakaopulver, hakkede nødder eller noget helt fjerde. Opbevar kuglerne på køl – hvis de holder så længe!

Opskriften rækker til (cirka) 20 kugler – dette er, hvis du laver dem rimelig små, og spiser en smule undervejs…

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mælkechokoladecheesecake med kakaokiksebund, saltkaramel, chokoladecremeux og karamelbark