Macarons med saltet mælkechokoladeganache

Klassisk hvid chokolade-cheesecake med kiksebund og friske bær

Selvom sommeren for længst er gået på hæld og de friske bær er uden for sæson, så skal i ikke snydes for opskriften på klassisk kiksebundscheesecake med hvid chokolade. Kagen skal ikke bages, hvilket jeg elsker – det betyder nemlig, at man kan lave den præcis så høj og stor, man vil, uden at skulle tænke på ekstra eller mindre bagetid. Denne version har jeg lavet i en 24 centimeters springform – halvér den, hvis du har en 16 centimeters kagering eller lignende, eller gang den med halvanden, hvis du har en, der er endnu større – du bestemmer!

Klassisk hvid chokolade-cheesecake med kiksebund og friske bær

Kiksebund

  • 150 gram smør
  • 400 gram digistivekiks

Cheesecake

  • 6 blade husblas
  • 300 gram flødeost
  • 200 gram sukker
  • saft og skal fra 3-4 økologiske citroner
  • 300 gram god hvid chokolade
  • 3 dl piskefløde

Kiksebund

  1. Knus kiksene til krummer ved at komme dem i en pose og banke dem med en kagerulle.
  2. Smelt smørret i en lille gryde, og hæld det herefter i kikseblandingen og rør rundt igen.
  3. Placer en mousse- eller kagering (jeg bruger 24 centimeter) på en plade med bagepapir (gerne en, der kan gå i fryseren), fór eventuelt med kageplast, og fordel kiksemassen heri – Sørg for at presse bunden godt med dine fingre. Kom bunden på køl imens du laver fyldet.

Cheesecake

  1. Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter.
  2. Pres og riv citronen og varm det herefter op i gryde. Rør den udblødte husblas ud heri. Lad saften køle af til håndvarm.

  3. Pisk flødeost og sukker luftig i en skål.
  4. Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad, og vend den forsigtigt i ostemassen.
  5. Vend den håndvarme citronsaft i.

  6. Pisk piskefløden til skum og vend den forsigtigt i ostemassen (pas på ikke at overpiske).
  7. Fordel massen oven på kikse, og sæt kagen på frys indtil den har sat sig.

Pynt din cheesecake som du har lyst: jeg valgte sommerens bær, men det er kun fantasien, der sætter grænser!

Cheesecakefyldet er oprindeligt fundet hos dygtige Maja Vase

13 kommentarer

  • Malene

    Den ser bare lækker ud, tror du jeg kan erstatte sukkeret med sød? Da min mand har fået sukkersyge.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      hej Malene!

      Det tror jeg desværre ikke, men jeg har ikke forsøgt 🙂

      Mvh

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Hejsa 😍 Hvor mange personer er der til i denne opskrift?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Anne!

      Der er cirka til 14 personer 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrin

    Hej 😊
    Den kan vel sagtens laves dagen før og så sættes på køl?

    Og kan jeg evt bytte sukker ud med flormelis?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Det kan den sagtens ja! Jeg har ikke lavet den med flormelis, men jeg kan ikke se, at det skulle være et problem 🙂

      Mvh Julie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Kan den laves dagen i forvejen? Og hvis ja, skal den så på køl eller frys bagefter? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Det kan den sagtens! Bare lad den stå på frys til dagen den skal serveres 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Hej.
    Kan man lave kagen dagen før den skal bruges, og blot lade den blive i fryseren indtil brug?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Camilla! Ja, det kan man godt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • jane

    Hej igen 😀
    Jeg vil gerne prøve at lave en klassisk cheesecake… Kan man lave den uden hvid chokolade eller har en en opskrift på den helt klassiske?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jane

    Hej
    Hvor længe skal flødeost og sukker piskes, hvis man bruger en el-pisker?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Jane, bare et minuts tid er fint 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Macarons med saltet mælkechokoladeganache