Triple chocolate moussekage (melfri)
Når én slags chokolade ikke er nok: gå triple! Denne kage er ret tung at danse med, men hvis du virkelig er chokoladeelsker by heart, så vil den falde i god jord! Den består af en melfri, klæg, konfekthimmelsk chokoladekage som bund, fløjlsblød hvid chokolademousse, saltet mælkechokodelademousse på toppen og et mælkechokoladedryp på siden. Så bliver det vist ikke meget mere syndigt. Kagen rækker til ret mange mennesker – jeg har angivet 10 i opskriften, men den vil sikkert også være nok til 12 – den er som sagt ret heftig. Det er en tidskrævende fætter, men også et ret hyggeligt weeekendprojekt. Og hvem ville ikke elske en triple chocolate-kage?
Triple chocolate moussekage (melfri)
Melfri chokoladekage
- 200 gram god (mørk chokolade)
- 100 gram smør
- 200 gram sukker
- 4 æg
Hvid chokolademousse
- 2 blade husblas
- 200 gram hvid chokolade
- 1 æg
- 1 æggeblomme
- 2,5 dl piskefløde
Mælkechokolademousse
- 2 blade husblas
- 200 gram god mælkechokolade chokolade
- 2 æggeblommer (stuetemperatur)
- 3 deciliter piskefløde
- ¼ tsk salt
Mælkechokoladedryp
- 25 ml fløde
- 50 gram mælkechokolade
- 10 gram glukosesirup
Jeg har et par spørgsmål:-)
Hvad betyder det helt præcist, når du skriver: “Spænd bagepapir i bunden af en springform”.
Hvornår skal man sætte chokoladebunden i fryseren, når du skriver:
“Tag dine chokoladekage ud af fryseren og placér eventuelt kageplast rundt i kanten af din springform”.
Håber, du kan hjælpe mig 🙂