Browniecupcakes med oreofrosting

Miniflødeboller med hindbærskum og cookiebund

Hvis du mangler et projekt til weekenden, så giv flødeboller et forsøg. Det er ikke så kompliceret som mange gør det til, og kombinationsmulighederne er uendelige. Denne version består af cookiebunde, hindbærskum og mørk chokolade.

Hindbærflødeboller med cookiebunde (cirka 25 små flødeboller)

Cookiebunde:

75 g blødt smør
150 g brun farin
1 æg
150 g hvedemel
1/2 tsk havsalt
50 g mørk chokolade
50 g mælkechokolade

Hindbærskum:

75 g sukker
40 g glukosesirup
30 ml vand

1 tsk hindbæraroma el. lign.
50 g æggehvider
1 spsk sukker

Chokoladeovertræk:

200 g god mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Cookiebunde:

Kom smør ed stuetemperatur og brun farin i en skål og pisk det sammen. tilsæt ægget og pisk igen. Rør mel og salt i. Tilsæt den hakkede chokolade. Fordel cookiedejen på en bageplade med bagepapir så den har en tykkelse på cirka 1/2-1 centimeter (jo tyndere jo bedre, men det kan godt være lidt noget grisseri). Bag den i 10 minutter ved 200 grader. Når kagen er lettere afkølet stikkes bunde ud – størrelsen bestemmer du selv – mine havde cirka en diameter på 3 centimeter. Lad bundene køle helt af.

Hindbærskum:

Kom sukker, glukosesirup, vand og hindbæraroma i en gryde og bring det i kog, brug et sukkertermometer til at holde øje med temperaturen. lad massen nå en temperatur på 117 grader. Kom æggehvider og 1 spsk sukker i en skål og pisk det stift. Når sukkermassen har nået sin temperatur hældes denne ned i æggehviderne i en tynd stråle imens der piskes med en elpisker. Pisk videre, indtil skummet er sejt og fast (vær tålmodig her – det tager normalt omkring 10 minutter inden min når den rette konsistens – hvis du er utålmodig, vil dine flødeboller klaske sammen). Kom skummet i en sprøjtepose med en rund tyk, og sprøjt den ud på de afkølede bunde. Lad flødebollerne hvile cirka en time inden de overtrækkes med chokolade.

Chokoladeovertræk:

Smelt chokoladen, og temperer den, hvis du har mod på det. Fyld den smeltede chokolade over i en kop el. lign. og dyp flødebollerne i den tempererede chokolade – sørg for at dryp den god af, så flødebollerne ikke får “fødder”.
Opbevar flødebollerne køligt indtil servering.

10 kommentarer

  • Anja

    Hejsa. Istedet for hindbær aroma, kan man så bruge lidt hjemmelavet hindbær syltetøj?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Anja!

      Jeg har ike prøvet det, så det kan jeg desværre ikke svare på! Men jeg kan ikke se, det skulle være et problem, udover at syltetøj ikke er så kraftig i smagen som aroma 🙂

      Mvh

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Hvor lang tid før tror du man kan lave bundene?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Pernille!

      Dem kan du godt lave et par dage i forvejen. Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men jeg tænker de godt kan fryses 🙂

      Mvh

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne Philipson

    Fik endelig taget mig sammen til at prøve disse flødeboller. De smager lige så godt som de ser ud. Ikke sidste gang jeg har lavet dem.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • julielykke1256

      Hej med dig Susanne! Det er jeg glad for at høre – det er bare virkelig gode!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda

    Har du farve i dem? Syntes de er meget pink! 🙂 fantastisk smukke
    Mvh Amanda

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • julielykke1256

      Hej Amanda! Ja, de er farvet med wiltons pastafarve 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    De miniflødeboller ser vildt lækre ud. Kan de laves dagen før, de skal bruges?
    Vh Rikke

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • julielykke1256

      Hej Rikke!

      Ja, det kan de sagtens! Jeg har altid mine stående i hvert fald et par dage 😉

      Venlig hilsen Julie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Browniecupcakes med oreofrosting