Chokoladeis med saltede peanuts uden ismaskine (i samarbejde med KiMS)

Nougatmoussekage med saftig nøddebund

Denne opskrift er lavet i samarbejde med KiMS

En himmelsk chokolade-nougatkage med saftig nøddebund, nøddeganache, nougatmousse og chokoladecreme. Det er en tung fætter, men den smager helt fantastisk. Jeg har lavet opskriften med Nøddemix og Nøddemix-mælkechokolade fra KiMS. Det giver en meget smagfuld nøddebund, når der er flere forskellige nødder i spil.

Nougatchokolademoussekage med saftig nøddebund

Nøddemixbund

  • 250 g KiMS nøddemix
  • 220 g sukker
  • 110 g æggehvider
  • en smule salt

Ganache med hasselnødder

  • 100 gram KiMS Nøddemix mælkechokolade
  • 50 gram fløde
  • en smule salt

Nougatchokolademousse

  • 2 blade husblas
  • 100 gram mælkechokolade
  • 100 gram nougat
  • 2 æggeblommer (stuetemperatur)
  • 3 deciliter piskefløde
  • en smule salt

Mælkechokoladecreme

  • 1 blad husblas
  • 140 gram mælkechokolade
  • 2 æggeblommer
  • 15 gram sukker
  • 160 ml piskefløde

Nøddemixbund

  1. Kom nøddene på en bageplade og rist dem i ovnen i 5-10 minutter ved 200 grader til de er gyldne og dufter. Lad nødderne køle af og kom halvdelen i en blender og blend til groft mel, resten hakkes groft. Kom alle nødderne i en skål med sukkeret og rør det godt sammen. Tilsæt æggehviderne og pisk i et minuts tid. Kom dejen i en springform (cirka 18 centimeter i diameter) med bagepapir i bunden. Bag nøddebunden ved 175 grader i 30-35 minutter eller indtil den er pæn gylden. Lad bunden køle helt af.

Chokoladeganache

  1. Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  2. Kom fløden i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet.
  3. Hæld den varme fløde ud over den hakkede chokolade og lad det stå i 2 minutter.
  4. Rør herefter energisk i skålens midte til ganachen samler sig.
  5. Tilsæt en lille smule salt
  6. Fordel ganachen på den afkølede nøddebund og stil den på frys imens du laver moussen.

Nougatchokolademousse

  1. Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i mindst 10 minutter.
  2. Hak chokoladen fint, og smelt den sammen med nougaten i en skål over vandbad. Når massen er smeltet tages den af varmen. Lad den køle en smule af ? det er vigtigt, at den ikke er for varm.
  3. Tilsæt æggeblommerne lidt ad gangen. Massen vil blive meget fast, men så længe den ikke skiller, er der ingen grund til panik (den vil skille, hvis chokoladen er for varm og ligeledes æggeblommerne for kolde).
  4. Kom nu 1 deciliter af din piskefløde i en gryde, og varm den op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblassen fri for vand og rør den i den varme fløde.
  5. Rør nu fløden i chokolademassen lidt af gangen ? der skal røres godt for at massen samler sig og bliver glat, så rør indtil massen er helt blank. Rør herefter salt i.
  6. Pisk de sidste 2 deciliter piskefløde til let skum. Tilføj flødeskummet til chokolademassen lidt ad gangen (jeg gør det altid af cirka 4 omgange) ? du må gerne give den lidt tæsk til at starte med for at få det godt blandet sammen, men nøjes ellers blot med at vende fløden forsigtigt i.
  7. Fordel nougatchokolademoussen ovenpå ganachen og sæt den på frys eller køl natten over.

Mælkechokoladecreme

  1. Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet i en lille gryde
  3. Pisk ganske kort æggeblommer og sukker sammen.
  4. Hæld den varme fløde i æggesnapsen, rør rundt og hæld det hele tilbage i gryden igen.
  5. Varm ved svag til middel varme blandingen op til 83 grader under konstant omrøring.
  6. Sigt den 83 grader varme creme, tilsæt husblas, rør rundt og hæld cremen over chokoladen. Rør rundt til cremeuxen samler sig og bliver helt blank.
  7. Kom cremen i en sprøjetepose med stjernetyl og lad den sætte sig sammen med kagen natten over.
  8. Sprøjt cremen ovenpå kagen efter temperament. Jeg har pyntet min kage med crispokugler fra KiMS, skovsyre, glimmer og peanuts.

4 kommentarer

  • Line

    Hej☺️ Bygger du alle lagene i springformen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Line!

      Ja, det gør jeg altid 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

    Hej 🙂
    Kan kagen fryses ned og tages op dagen før og tø op i køleskabet?

    Mvh Nina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • julielykke1256

      Hej Nina!

      Ja, det kan den sagtens! Men tag den ud af formen imens den er frossen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladeis med saltede peanuts uden ismaskine (i samarbejde med KiMS)