Solbærcheesecake med lakrids og hvid chokolade

Et frisk pust til den klassiske cheesecake: hvid chokolade, solbær og lakrids - wow et match! Min lokale Rema1000 havde danske solbær til 10 kroner(!), så hjem og i sving. Det er absolut ikke en hindring, hvis du ikke ligger inde med en silikoneform som min: brug din fantasi og lav geléen, som du har lyst til; den kan sagtens bruges som et helt almindeligt lag på kagens top, eller du kan fylde lave den som små halvkugler. Kagen kan også sagtens være bar (den smager også helt fantastisk uden gelé) Kagen er faktisk forholdsvis simpel, så det er bare at komme i gang! (Hvis du ikke kan opstøve solbær, kan du sagtens bruge et andet bær).

Solbærcheesecake med lakrids og hvid chokolade

Solbærgelé til spiral

  • 250 gram solbær
  • 1,5 dl vand
  • 5 spsk sukker
  • saften fra en lille citron
  • 3 blade husblas

Lakridskiksebund

  • 200 gram digitstivekiks
  • 75 gram smør
  • 3 tsk lakridspulver

Cheesecake

  • 3 blade husblas
  • 150 gram Philadelphia
  • 100 gram sukker
  • saften fra en citron
  • 1 dl af solbærgeléen (stuetemperatur)
  • 150 gram hvid chokolade
  • 150 ml piskefløde

Pynt

  • Skovsyre
  • Rosenblade
  • Hvide chokoladeperler (Valrhona)

Solbærgelé til spiral

  1. Udblød husblassen i koldt vand. Bring solbær, sukker, citronsaft og vand i kog i en kasserolle. Lad det koge i cirka 15 minutter. Sigt solbærsaften over i en skål, vrid husblassen fri for vand og rør den du i den varme saft. Du vil cirka stå tilbage med 2 dl solbærsaft, gem 1 deciliter til cheesecakefyldet, og hæld cirka en deciliter i en spiralformet silikoneform (hvis du ikke ejer sådan en, kan du eventuelt fylde geléen i kugleforme, eller blot hælde den ud over kagen til sidst). Stil formen på køl imens du laver kagen.

Lakridskiksebund

  1. Knus kiksene til krummer ved at komme dem i en pose og banke dem med en kagerulle. Tilsæt lakridspulveret og rør rundt.
  2. Smelt smørret i en lille gryde, og hæld det herefter i kikseblandingen og rør rundt igen.
  3. Placer en mousse- eller kagering (16 centimeter) på en plade med bagepapir (gerne en, der kan gå i fryseren), for eventuelt med kageplast, og fordel kiksemassen heri - kom eventuelt massen lidt op ad kanterne, hvis du som jeg godt kan lide det udtryk. Sørg for, at presse bunden godt med dine fingre. Kom bunden på køl imens du laver fyldet.

Cheesecake

  1. Udblød husblassen i koldt vand i mindst 10 minutter. Pres din citron og varm solbærsaft og citronsaft op sammen i en lille gryde. Når den er lige under kogepunktet tages gryden af varmen, husblassen vrides fri for vand og røres ud i den varme saft. Lad den køle af til håndvarm.
  2. Philadelphia og sukker piskes let og luftigt i en skål.
  3. Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad, og vend den herefter forsigtigt i ostefyldet. Tilfør herefter den håndvarme saft, og arbejd den ind i ostefyldet til massen er homogen og glat.
  4. Pisk fløden til let skum ? pas på ikke at overpiske den. Vend den herefter i ostemassen til denne er glat.
  5. Fordel fyldet oven på lakridskiksebunden og sæt kagen i køleskabet i 3-4 timer eller natten over ? skal den serveres hurtigt, kan du som sagt sætte den på frys i et par timer.
  6. Når kagen har sat sig, tages den ud af kageringen. Placér den gerne frossen på det fad, du gerne vil serverer den på, den er meget lettere at flytte rundt med, når den er helt kold.
  7. Pres din solbærgelé ud af silikoneformen og placér den på kagens top. Pynt kagen sol, du har lyst til. Jeg har pyntet min med Valrhonas chokoladeperler, tørrede rosenblade og skovsyre.