Pistacieblondie-cheesecake med hvid chokolade, hyldeblomst og lime

Som lovet kommer her opskriften på blondie-cheesecaken fra min Instagram: en frisk, sød og syrlig smagsbombe! Opskriften rækker til en 10-12 personer. Hvis du ikke eger en spiralform, kan du blot hælde den hvide chokolade-creme på cheesecaken som det sidste skridt og herefter lade den sætte sig.

Pistacieblondie-cheesecake med hvid chokolade, hyldeblomst og lime

Blondiebund med pistachie og lime

  • 200 gram smør
  • 200 gram god (hvid chokolade)
  • 3 æg
  • 175 gram sukker
  • 125 gram mel
  • 1/4 tsk salt
  • 100 gram hakkede (usaltede pistacienødder)
  • 100 gram hakket (hvid chokolade)
  • revet skal af 1 lime

Hyldeblomstcreme

  • 3 blade husblas
  • 1 dl limesaft
  • 1,5 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 160 gram sukker
  • 1 æg
  • 60 gram smør

Cheesecake med hvid chokolade og lime

  • 3 blade husblas
  • 150 gram flødeost
  • 100 gram sukker
  • saft og skal fra 2 økologiske lime
  • 150 gram god (hvid chokolade)
  • 1,5 dl piskefløde

Hvid chokoladecreme

  • 1 blad husblas
  • 140 gram god (hvid chokolade)
  • 2 æggeblommer
  • 15 gram sukker
  • 160 ml piskefløde

Blondiebund

  1. Smelt smør i én gryde, og den hvide chokolade over vandbad i en anden.
  2. Pisk æg, sukker sammen.
  3. Vend både smør og den hvide chokolade i dejen.
  4. Sigt mel og salt i dejen og vend det godt sammen.
  5. Hak nødderne og den resterende chokolade og riv limeskal og vend det i dejen.
  6. Hæld dejen i en springform (18 centimeter i diameter) med bagepapir i bunden. Bag den ved 180 grader varmluft i ca- en halv time - dejen vil virke ubagt - det er meningen, da den vil sætte sig, når den kommer på køl.

Hyldeblomstcreme

  1. Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter.
  2. Pisk halvdelen af sukkeret og ægget i en skål og pisk det lyst og luftigt.
  3. Kom limesaft, koncentreret hyldeblomstsaft, og halvdelen af sukkeret i en gryde og bring det i kog.
  4. Bland den varme limesaft og æggemassen sammen og kom den tilbage i gryden. Varm den forsigtigt op og pisk konstant ved middelvarme til den begynder at tykne.
  5. Når cremen er tyknet tilsættes husblas og smør i tern.
  6. Rør indtil både husblas og smør er smeltet, og hæld den herefter på den afkølede blondiebund (kom eventuelt kageplast rundt i kanten inden du hælder cremen på).
  7. Stil kagen tilbage i fryseren imens du laver cheesecakefyldet.

Cheesecake

  1. Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter.
  2. Pres og riv limesaften og varm det herefter op i gryde. Rør den udblødte husblas ud heri. Lad saften køle af til håndvarm.
  3. Pisk flødeost og sukker luftig i en skål.
  4. Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad, og vend den forsigtigt i ostemassen.
  5. Vend den håndvarme limesaft i.
  6. Pisk piskefløden til skum og vend den forsigtigt i ostemassen (pas på ikke at overpiske).
  7. Fordel massen oven på hyldeblomstcremen, og sæt kagen på frys indtil den har sat sig.

Hvid chokoladecreme

  1. Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter.
  2. Hak den hvide chokolade og kom den i en skål.
  3. Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret ganske kort.
  4. Varm fløden op i en lille gryde, hæld det herefter i den piskede æggemasse. Kom denne tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring.
  5. Sigt cremen ned i en anden skål, vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme creme.
  6. Hæld cremen ud over den hakkede chokolade og rør rundt i skålen indtil massen samler sig og bliver blank.
  7. Placér en spiralsilikoneform på en plan overflade og hæld cremen heri (opskriften giver præcist to spiraler a 14 centimer).
  8. Sæt den på frys. Hav god tålmodighed og tag først cremen ud af formen, når den har sat sig og er iskold (det tager minimun fire timer på frys vil jeg sige).
Pynt kagen med chokoladeperler, tørrede kornblomster og guldglimmer.