Syndig nutellabrownie med nutellaganache

Åh åh. Det her må være en kombination skabt i skyerne, og med World Nutella Day som undskyldning, skulle det simpelthen prøves i praksis. Inspirationen kommer fra verdens dygtigste Maja Vase, og er lige præcis så god, som den lyder. 6-8 personer Brownie 120 g god mørk chokolade 60 g smør 2 æg 180 g sukker 30 g hvedemel 10 g kakaopulver 1 nip salt 100 g nutella Nutellaganache 100 g god mælkechokolade 100 g nutella 100 ml piskefløde  

Fremgangsmåde

Brownie: Start med at smelte mørk chokolade og smør i en skål over vandbad. Pisk i en anden skål æg og sukker let sammen, og tilsæt chokoladeblandingen når denne er homogen. Tilsæt herefter de tørre ingredienser: mel, kakao og salt og rør rundt. Hæld halvdelen af dejen i en springform (18-20 centimeter i diameter) med bagepapir placeret i bunden. placér klatter af nutella på kagen med en ske og hæld herefter resten af dejen i formen. Afslut med flere klatter nutella og kør eventuelt en tandstik igennem, hvis du ønsker en pænere overflade. Bag brownien i 20 minutter (eventuelt et par minutter mere afhængig af ovn) ved 175 grader og lad den køle af.

Nutellaganache:

Smelt mælkechokoladen og nutellaen i samme skål over vandbad. Bring i en anden gryde fløden i kog og hæld den ved kogepunktet over chokoladeblandingen. Rør rundt midt i skålen til ganachen er homogen og blank. Lad ganachen sætte sig på køl i et par timer og fordel den ud over den afkølede kage.

Pynt kagen med hvad du ønsker. Jeg valgte små skovsyre.