Hvid chokolade- og passionfrugtskage med appelsinglaze

Hvis du savner smagen af sommer, så er det her helt sikkert en kage, der vil tage dig tilbage! En sød, saftig blondiebund, syrlig chokolade- og passionsfrugtsmousse overtrukket med en appelsinglaze. Jeg synes kagen er allerbedst, når den er helt kold - jeg opbevarer den derfor gerne på frys indtil servering - lad den dog ikke stå over flere dage i fryseren, da glazen vil rynke en smule (men den holder vist heller ikke flere dage!). Jeg har brugt en 18 centimeters springform til denne opskrift.

Hvid chokolade og passionfrugtskage med appelsinglaze

Blondiebund

  • 200 gram smør
  • 200 gram god hvid chokolade
  • 3 æg
  • 175 gram sukker
  • 125 gram mel
  • 1/4 tsk salt
  • 100 gram hakket hvid chokolade

Hvid chokolade/passionfrugtsmousse

  • 2 blade husblas
  • 200 gram hvid chokolade
  • passionfrugtssaft fra 6-8 passionsfrugter (afhængig af størrelsen)
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 2,5 dl piskefløde

Appelsinglaze

  • 4 blade husblas
  • 110 g hvidt sukker
  • 100 g appelsinsaft
  • 30 g glukosesirup
  • 120 g hvid chokolade
  • Evt orange pastafarve (kan sagtens undlades)

Blondie

  1. Smelt smør i én gryde, og den hvide chokolade over vandbad i en anden.
  2. Pisk æg, sukker sammen.
  3. Vend både smør og den hvide chokolade i dejen.
  4. Sigt mel og salt i dejen og vend det godt sammen.
  5. Hak den resterende chokolade og vend det i dejen
  6. Hæld dejen i en springform (18 centimeter i diameter) med bagepapir i bunden. Bag den ved 180 grader varmluft i ca- en halv time - dejen vil virke ubagt - det er meningen, da den vil sætte sig, når den kommer på køl. Sæt bunden på køleskabet eller fryseren mens du laver moussen.

Chokolade/passionsfrugtsmousse

  1. Start med at udbløde husblassen i koldt vand i minimum 10 minutter.
  2. Fjern frugtkødet fra passionsfrugterne og kom det i en lille gryde. Opvarm det ved middelvarme i et par minutter. Sigt kernerne fra saften og lad den køle af til håndvarm.
  3. Smelt den hvide chokolade over vandbad, tag den af varmen og lad den køle af en smule.
  4. Pisk æg og æggeblomme i en skål over vandbad indtil massen tykner ganske lidt og bliver helt glat (sørg for at have god kontrol over varmen, så du ikke laver røræg). Tag æggemassen af varmen og klem vandet let fra husblassen og opløs det i den varme æggeblanding under omrøring.
  5. Hæld herefter den smeltede chokolade i æggemassen ? stadig under omrøring til massen er homogen.
  6. Tilsæt herefter den håndvarme passionsfrugtssaft og rør rundt til massen er ensartet.
  7. Pisk fløden til let skum og kom den ? gerne af 3-4 omgange i chokolade/passionsfrugtblandingen indtil moussen er ensartet.
  8. Placér gerne kageplast rundt i kanten af din springform for et pænere resultat og hæld den ud over blondiebunden. Stil kagen i fryseren indtil den er iskold.

Appelsinglaze

  1. Udblød husblas i koldt vand i 15 minutter.
  2. Hak den hvide chokolade og kom den i en høj beholder (jeg bruger den, der hører til min stavblender)
  3. Kom appelsinsaft, glukosesirup og sukker i en gryde og bring det i kog ved middelvarme til sukkeret er opløst.
  4. Hæld den varme limesirup over chokoladen og tilsæt den udblødte husblas og en smule pastafarve.
  5. Blend glazen med en stavblender. Sørg for at holde blenderen nede i glazen, så der ikke dannes for store luftbobler.
  6. Lad glazen køle af på køkkenbordet indtil den når en temperatur mellem 32 og 35 grader.
  7. Når temperaturen er nået, tages kagen ud af fryseren, stilles på en kop eller lignende over et fad eller en bageplade.
  8. Hæld glazen over kagen (eventuelt flere gange for et tykkere lag).

Pynt kagen med revet hvid chokolade, og chokoladeperler.

Jeg har valgt at vende passionsfrugtskernerne i min mousse - det er ikke nødvendigt, men jeg synes egentlig det var meget lækkert, så gem den, hvis du tænker det samme, og vend den i moussen som det sidste!