Klassisk hvid chokolade-cheesecake med kiksebund og friske bær
Selvom sommeren for længst er gået på hæld og de friske bær er uden for sæson, så skal i ikke snydes for opskriften på klassisk kiksebundscheesecake med hvid chokolade. Kagen skal ikke bages, hvilket jeg elsker - det betyder nemlig, at man kan lave den præcis så høj og stor, man vil, uden at skulle tænke på ekstra eller mindre bagetid. Denne version har jeg lavet i en 24 centimeters springform - halvér den, hvis du har en 16 centimeters kagering eller lignende, eller gang den med halvanden, hvis du har en, der er endnu større - du bestemmer!
Klassisk hvid chokolade-cheesecake med kiksebund og friske bær
Kiksebund
- 150 gram smør
- 400 gram digistivekiks
Cheesecake
- 6 blade husblas
- 300 gram flødeost
- 200 gram sukker
- saft og skal fra 3-4 økologiske citroner
- 300 gram god hvid chokolade
- 3 dl piskefløde
Kiksebund
- Knus kiksene til krummer ved at komme dem i en pose og banke dem med en kagerulle.
- Smelt smørret i en lille gryde, og hæld det herefter i kikseblandingen og rør rundt igen.
- Placer en mousse- eller kagering (jeg bruger 24 centimeter) på en plade med bagepapir (gerne en, der kan gå i fryseren), fór eventuelt med kageplast, og fordel kiksemassen heri - Sørg for at presse bunden godt med dine fingre. Kom bunden på køl imens du laver fyldet.
Cheesecake
- Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter.
Pres og riv citronen og varm det herefter op i gryde. Rør den udblødte husblas ud heri. Lad saften køle af til håndvarm.
- Pisk flødeost og sukker luftig i en skål.
- Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad, og vend den forsigtigt i ostemassen.
Vend den håndvarme citronsaft i.
- Pisk piskefløden til skum og vend den forsigtigt i ostemassen (pas på ikke at overpiske).
Fordel massen oven på kikse, og sæt kagen på frys indtil den har sat sig.
Pynt din cheesecake som du har lyst: jeg valgte sommerens bær, men det er kun fantasien, der sætter grænser!
Cheesecakefyldet er oprindeligt fundet hos dygtige Maja Vase