Klassisk hvid chokolade-cheesecake med kiksebund og friske bær

Selvom sommeren for længst er gået på hæld og de friske bær er uden for sæson, så skal i ikke snydes for opskriften på klassisk kiksebundscheesecake med hvid chokolade. Kagen skal ikke bages, hvilket jeg elsker - det betyder nemlig, at man kan lave den præcis så høj og stor, man vil, uden at skulle tænke på ekstra eller mindre bagetid. Denne version har jeg lavet i en 24 centimeters springform - halvér den, hvis du har en 16 centimeters kagering eller lignende, eller gang den med halvanden, hvis du har en, der er endnu større - du bestemmer!

Klassisk hvid chokolade-cheesecake med kiksebund og friske bær


Kiksebund

  • 150 gram smør
  • 400 gram digistivekiks

Cheesecake

  • 6 blade husblas
  • 300 gram flødeost
  • 200 gram sukker
  • saft og skal fra 3-4 økologiske citroner
  • 300 gram god hvid chokolade
  • 3 dl piskefløde

Kiksebund

  1. Knus kiksene til krummer ved at komme dem i en pose og banke dem med en kagerulle.
  2. Smelt smørret i en lille gryde, og hæld det herefter i kikseblandingen og rør rundt igen.
  3. Placer en mousse- eller kagering (jeg bruger 24 centimeter) på en plade med bagepapir (gerne en, der kan gå i fryseren), fór eventuelt med kageplast, og fordel kiksemassen heri - Sørg for at presse bunden godt med dine fingre. Kom bunden på køl imens du laver fyldet.

Cheesecake

  1. Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter.
  2. Pres og riv citronen og varm det herefter op i gryde. Rør den udblødte husblas ud heri. Lad saften køle af til håndvarm.

  3. Pisk flødeost og sukker luftig i en skål.
  4. Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad, og vend den forsigtigt i ostemassen.
  5. Vend den håndvarme citronsaft i.

  6. Pisk piskefløden til skum og vend den forsigtigt i ostemassen (pas på ikke at overpiske).
  7. Fordel massen oven på kikse, og sæt kagen på frys indtil den har sat sig.

Pynt din cheesecake som du har lyst: jeg valgte sommerens bær, men det er kun fantasien, der sætter grænser!

Cheesecakefyldet er oprindeligt fundet hos dygtige Maja Vase