Chokolade- og kirsebærbombe - valnøddebund, chokoladetrøffel, praliné og kirsebærmousse

Jeg lod måske min julestemning lokke mig i fordærv, men der er begyndt at være kirsebærsirup i butikkerne, og det valgte jeg at udnytte! Kagen består af en en sej, melfri valnøddebund, cremet chokoladetrøffel, knasende valnøddepraliné og syrligsød kirsebærmousse. Jeg er normalt ikke den største bærmousse-fan, men den her... den er virkelig, virkelig god! Valnøddebunden og trøffellaget er inspireret af dygtige Maja Vase [google-translator]

Chokolade- og kirsebærbombe

Valnøddebund

  • 20 g mælkechokolade
  • 40 g ristede valnødder
  • 40 g sukker
  • 1 æg (delt i æggeblomme og æggehvide)
  • 1 nip salt

Trøffellag

  • 100 ml fløde
  • 55 g sukker
  • 1 spsk glukosesirup
  • 120 g mælkechokolade
  • 75 g mørk chokolade
  • 20 g smør (stuetemperatur)

Valnøddepraliné

  • 60 gram ristede valnødder
  • 30 gram sukker

Kirsebærmousse

  • 3 blade husblas
  • 75 g kirsebærsirup ((fra kirsebærsauce))
  • 75 g sukker
  • saft af 1 citron
  • 3 dl piskefløde

Valnøddebund

  1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad.
  2. Kom valnødderne på en bageplade og bag dem i 10 minutter ved 200 grader til de har fået en smule farve.
  3. Blend valnødderne til mel i en minihakker.
  4. Pisk sukker og æggeblomme let og luftigt i en skål. Vend valnøddemel, smeltet chokolade og salt i æggesnapsen.
  5. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i i blandingen.
  6. Fordel bunden i en springform (16-18 centimeter) foret med bagepapir i bunden
  7. Bag kagen i 13-15 minutter ved 175 grader til kagen er gylden.
  8. Lad kagen køle helt af.

Trøffellag

  1. Hak al chokoladen fint, kom den i en skål og sæt den til side.
  2. Kom fløden i en gryde, varm den op til under kogepunktet og tag den varmen.
  3. Kom sukker i en gryde og smelt det ved lav varme til gylden karamel.
  4. Tag gryden af varmen, og tilsæt - lidt ad gangen - den lune fløde imens du rører konstant.
  5. Tilsæt glukosesiruppen.
  6. Sæt gryden tilbage over svag varme og rør rundt til hele karamellen er homogen.
  7. Hæld nu karamellen over den hakkede chokolade og rør rundt indtil chokoladen er smeltet.
  8. Tilsæt til sidst smørret (i tern) og rør til det er smeltet.
  9. Fordel massen ovenpå den afkølede nøddebund og stil den på køl i 2 timer.

Valnøddepraliné

  1. Rist valnødderne i ovnen i 10 minutter ved 200 grader
  2. Smelt sukkeret til karamel i en gryde ved lav varme.
  3. Når sukkeret er opløst, tages gryden af varmen og nødderne kommes i. Vend det hele sammen og hæld det ud på et skærebræt.
  4. Lad det køle af, hak det, og fordel det på trøffelmassen. Stil kagen tilbage på køl imens ud laver kirsebærmoussen.

Kirsebærmousse

  1. Udblød husblassen i koldt vand.
  2. Kom kirsebærsirup, sukker og citronsaft bring det kog, lad det koge et par minutter til sukkeret er opløst og tag af varmen.
  3. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme sirup. Lad siruppen køle af.
  4. Pisk fløden til let skum i en stor skål, pas på du ikke overpisker - fløden skal danne bløde toppe, men stadig være rimelig lind.
  5. Vend forsigtigt flødeskummet i den håndvarme sirup - gerne af tre omgange.
  6. Fordel moussen ovenpå trøffelmassen og stil den på køl i mindst 3-4 timer- helst natten over.
  7. Jeg havde en smule mousse tilovers, så dette kom jeg i silikoneforme, så jeg havde lidt moussebomber til pynt.
Jeg har pyntet min kage med kirsebærbomber, chokolademandler, mælkechokoladecremeux, chokoladeperler, rød skovsyre, hvid krystalliseret chokolade. Kagen smager bedst, når den har fået lov til at stå på køkkenbordet en times tid.