Bananlagkage med karamelmousse
Banan og karamel går man aldrig helt galt i byen med, vel? Her er de kombineret i en skøn lagkage sammen med en masse chokolade og ristede valnødder. Jeg har tilføjet nødder og chokolade til min banankagebund - hvis det ikke er noget for dig, kan det sagtens undlades.
Bananlagkage med karamelmousse
Banankage
- 3 æg
- 150 gram sukker
- 100 gram smør
- 100 gram mel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt salt
- 225 gram modne bananer
- 75 gram valnødder (valgfrit)
- 75 gram mørk chokolade (valgfrit)
Mælkechokoladeganache
- 200 gram mælkechokolade
- 100 gram fløde
- en smule salt
Karamelmousse
- 200 gram kondenseret mælk
- 110 g brun farin
- 25 g smør
- 3 blade husblas
- 4,5 dl piskefløde
Banankage
- Pisk æg og sukker let og luftigt i en skål. Smelt smørret i en lille kasserolle, lad det køle en smule af og rør det i æggesnapsen. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål og sigt den i dejen. Mos bananerne med en gaffel og vend mosen i dejen. Beklæd bunden af en springform (20 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen heri. Bag bunden i ca. 40 minutter ved 175 grader. Den skal være godt gylden ? tjek eventuelt med en gaffel ? hvis der ikke sidder kagedej på, er den færdig. Lad kagen køle af imens du laver ganachen.
Mælkechokoladeganache
- Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
- Kom fløden i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet.
- Hæld den varme fløde ud over den hakkede chokolade og lad det stå i 2 minutter.
- Rør herefter energisk i skålens midte til ganachen samler sig og bliver blank.
- Tilsæt en lille smule salt.
- Tag banankagen ud af køleskabet. Kom eventuelt kageplast rundt i springformens kant, og hæld ganachen ud over den afkølede banankage.
- Stil kagen på køl igen i en times tid.
Karamelmousse
- Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
- Kom kondenseret mælk, brun farin og smør op i en lille gryde, og varm det op ved middel varme.
- Lad karamellen koge i cirka 10 minutter under hyppig omrøring.
- Tilsæt 1 deciliter af piskefløden - lidt ad gangen - og rør det hele godt sammen.
- Lad karamellen småkoge et par minutter endnu, tag den af varmen, og kom husblassen i (afdryppet). Stil den på køl.
- Pisk 3,5 deciliter piskefløde til let skum, og kom den - lidt af gangen - op i den lune karamel
- Fold moussen godt sammen og hæld den herefter oven på kagen.
- Stil kagen på køl i 3-4 timer og gerne natten over.
Jeg pyntede min kage med halvkugler af tempereret chokolade, chokoladebuer, mælkechokoladecremeux, karamelperler og ristede valnødder.