Bananlagkage med karamelmousse

Banan og karamel går man aldrig helt galt i byen med, vel? Her er de kombineret i en skøn lagkage sammen med en masse chokolade og ristede valnødder. Jeg har tilføjet nødder og chokolade til min banankagebund - hvis det ikke er noget for dig, kan det sagtens undlades.

Bananlagkage med karamelmousse

Banankage

  • 3 æg
  • 150 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 100 gram mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt salt
  • 225 gram modne bananer
  • 75 gram valnødder (valgfrit)
  • 75 gram mørk chokolade (valgfrit)

Mælkechokoladeganache

  • 200 gram mælkechokolade
  • 100 gram fløde
  • en smule salt

Karamelmousse

  • 200 gram kondenseret mælk
  • 110 g brun farin
  • 25 g smør
  • 3 blade husblas
  • 4,5 dl piskefløde

Banankage

  1. Pisk æg og sukker let og luftigt i en skål. Smelt smørret i en lille kasserolle, lad det køle en smule af og rør det i æggesnapsen. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål og sigt den i dejen. Mos bananerne med en gaffel og vend mosen i dejen. Beklæd bunden af en springform (20 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen heri. Bag bunden i ca. 40 minutter ved 175 grader. Den skal være godt gylden ? tjek eventuelt med en gaffel ? hvis der ikke sidder kagedej på, er den færdig. Lad kagen køle af imens du laver ganachen.

Mælkechokoladeganache

  1. Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  2. Kom fløden i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet.
  3. Hæld den varme fløde ud over den hakkede chokolade og lad det stå i 2 minutter.
  4. Rør herefter energisk i skålens midte til ganachen samler sig og bliver blank.
  5. Tilsæt en lille smule salt.
  6. Tag banankagen ud af køleskabet. Kom eventuelt kageplast rundt i springformens kant, og hæld ganachen ud over den afkølede banankage.
  7. Stil kagen på køl igen i en times tid.

Karamelmousse

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
  2. Kom kondenseret mælk, brun farin og smør op i en lille gryde, og varm det op ved middel varme.
  3. Lad karamellen koge i cirka 10 minutter under hyppig omrøring.
  4. Tilsæt 1 deciliter af piskefløden - lidt ad gangen - og rør det hele godt sammen.
  5. Lad karamellen småkoge et par minutter endnu, tag den af varmen, og kom husblassen i (afdryppet). Stil den på køl.
  6. Pisk 3,5 deciliter piskefløde til let skum, og kom den - lidt af gangen - op i den lune karamel
  7. Fold moussen godt sammen og hæld den herefter oven på kagen.
  8. Stil kagen på køl i 3-4 timer og gerne natten over.
Jeg pyntede min kage med halvkugler af tempereret chokolade, chokoladebuer, mælkechokoladecremeux, karamelperler og ristede valnødder.