Sommerlagkage med yoghurt og hindbær

Så er jeg langt om længe kommet hjem fra seks måneder i udlandet, og jeg er så klar til at komme i gang med at bage igen. Denne lagkage er perfekt til lune sommeraftener, og dejlig syrlig og frisk på grund af både yoghurt, hindbær og citron. Jeg har lavet kagen i 12 centimeters springforme, men kan også laves i større - opskriften skal bare ganges op.

Sommerlagkage med hindbær og yoghurt

Hindbærbunde

  • 90 gram blødt smør
  • 200 gram sukker
  • 3 æg (delt i blomme og æggehvide)
  • 260 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk natron
  • 3 dl A38
  • 250 gram frosne hindbær

Cream cheese frosting

  • 225 gram cream cheese v. stuetemperatur (jeg bruger Philadelphia)
  • 80 grm smør v. stuetemperatur
  • skal og saft af to citroner
  • en smule salt
  • 500 gram flormelis

Streusel

  • 100 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 100 gram mel
  1. Start med at tænde ovnen på 160 grader. Fór tre springforme (12 centimeter) med bagepapir og smør siderne med smør. Pisk smør og sukker luftigt. Tilsæt æggeblommerne én efter én indtil massen bliver ensartet. Skrap siderne af skålen løbene. Tilsæt mel og bagepulver og pisk igen. Tilsæt yoghurten og pisk igen. I en anden skål piskes æggehviderne til der dannes små toppe. Fold de stive æggehvider i massen. Tilføj til sidst de frosne hindbær og vend dem forsigtigt i dejen. Fordel dejen ligelidt mellem de tre springforme og bag dem i 30-35 minutter eller indtil du kan stikke en tandstik i bundene uden at der sidder rå dej på.

  2. For at lave frostingen piskes det bløde smør og Philadelphia sammen til en homogen masse. Tilsæt salt, citronsaft og -skal. Pisk lidt efter lidt flormelisen i uden at overpiske - det vil resultere i en tynd frosting. Sæt den på køl indtil kagen skal samles.
  3. Til streuslen kombineres sukker, smør og mel til en smuldrende masse. Kom denne på en bageplade og bag den i 5 minutter ved 200 grader. Lad det køle af til stuetemperatur.
  4. Til samling af kagen placeres den første bund på det fad, kagen skal serveres på. Smør frosting på, drys med streusel og gentag processen med alle bundene. Smør kagen op med et tyndt lag frosting og stil kagen på køl i et kvarters tid, og gentag med endnu en opsmøring til resultatet er pænt. Pynt kagen; jeg har pyntet med friske ribs og hindbær, streusel og hvide chokoladeperler.