Makroncupcakes med karamel og vaniljefrosting

Jeg er blevet smaskforelsket i makroner. De fungerer virkelig godt til mange ting i det søde køkken, og er noget jeg eksperimenterer meget med for tiden. Jeg kan huske de klassiske makronmuffins fra min barndom, og nu er det så blevet opgraderet en smule: de har fået en kerne af karamel og er blevet toppet med cremet og blød vaniljefrosting og en smule knas. De smager skønt! Har du ikke tid til at koge karamellen, kan den enten købes færdig i nogle butikker, du kan lave en saltkaramel (opskriften på saltkaramel, kan du eksemeplvis finde her) eller du bare lade kagerne være, som de er.

Makroncupcakes med karamel og vaniljefrosting

Makroncupcakes

  • 3 æg
  • 230 gram sukker
  • 130 gram smeltet smør
  • 125 gram makroner
  • 110 gram hvedemel
  • 2 tsk mandelessens
  • 1/2 tsk salt

Karamel

  • 1 dåse kondenseret mælk

Vaniljefrosting

  • 8 dl flormelis
  • 2 dl smør ved stuetemperatur
  • 5 tsk vaniljeessens ((smag det altid til - det er en smagssag))
  • 2 spsk piskefløde (kan erstattes af mælk)

Kandiserede makroner

  • 75 gram knuste makroner
  • 60 gram sukker
  • en smule salt

Karamel

  1. Kog en dåse kondenseret mælk under vand i 4 timer. Kom den færdigkogte karamel i en sprøjtepose.

Makroncupcakes

  1. Tænd ovnen på 175 grader. Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps - altså til den er hvid og skummende. Tilsæt den afkølede smør og pisk forsigtigt til dejen er homogen. Tilsæt mandelessens og pisk igen kort. Sigt og vend hvedemelet i dejen. Knus og vend makronerne i. Fyld dine muffinsforme med dejen, men kun halvvejs, da de vil vokse en smule. Bag dine cupcakes i cirka 15 minutter eller indtil du kan stikke en nål/kniv i, og trække den ud uden dej på. Kagerne skal være gyldne. Lad dem køle af. Skær et hul i midten af kagen, og fyld dem op med karamel.

Vaniljefrosting

  1. Pisk smørret indtil det er blødt og cremet. Tilsæt flormelis lidt ad gangen indtil frostingen er homogen. Tilsæt vaniljeessens og pisk igen. Tilsæt den lille mængde fløde for at gøre konsistensen perfekt. Stop med at pisk, når frostingen igen er homogen. Kom den i en sprøjtepose med den tyl, du ønsker, og sprøjt frostingen ud på de afkølede cupcakes.

Kandiserede makroner

  1. Kom sukkeret i en lille gryde. Smelt det ved lav til middelvarme indtil farven er gylden, og alt sukkeret er smeltet. Tilsæt de letknuste makroner og bland det godt sammen. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, drys med en smule flagesalt og lad det køle af. Hak det herefter groft med en kniv, og brug det som drys på dine cupcakes. Dine cupcakes kan spises med det samme, men smager også fantastisk dagen derpå - makronkagen bliver kun mere svampet af at stå en dag ekstra.