Brombærtærte med hvid chokoladeganache

  Denne brombærtærte med hvid chokoladeganache er genial, nem og smuk - og så smager den altså ret godt - lidt ala én stor brombærsnitte. Du kan erstatte brombær med andre bær, opskriften og fremgangsmåden er den samme.

Brombærtærte med hvid chokoladeganache, 8-10 personer


Det skal du bruge: en perforeret tærtering (20 cm) (eller en almindelig tærtering/form)

Mørdej

150 g mel 100 g smør 50 g flormelis 1 æggeblomme En god smagfuld brombærmarmelade Kom mel og flormelis i en stor skål. Afvej dit smør og riv det på det grove jern. På den måde får du fordelt smørret i mange små stykker i dejen, og den bliver derfor lettere at arbejde med. Rør nu rundt i skålen (jeg bruger bare en grydeske) til smørret er findelt og blandet godt sammen med de tørre ingredienser. Tilsæt herefter din æggeblomme og rør rundt igen. Der vil gå lidt tid før dejen samler sig til en mørdej – brug eventuelt dine hænder, da de vil varme dejen en smule op og dermed samle den. Når dejen er samlet, så skal du helst ikke røre mere ved den – den skal ikke blive for varm. Placér mørdejen på et stykke bagepapir og tryk den let ud. Sæt nu mørdejen på køl i en times tid. Hviletiden er vigtig for, at du senere kan arbejde med mørdejen, så lad den hvile og blive kolde på køl. Efter en time kan du tage mørdejen ud af køleskabet. Rul den helt tynd, og 'stik' den ud med en perforeret tærteform (Eller rul den ud og placér den i en tærtering). Hvis du bruger en perforeret tærteform skæres kantes ligeledes ud og til. Bag tærtebunden ved 175 grader almindelig ovn i cirka 15 minutter, eller indtil kanten er blevet gylden. Tag den ud og lad den køle helt af inden du fjerner den fra formen! Smør herefter et gavmildt lag brombærmarmelade på bunden, og stil den på køl.

Hvid chokoladeganache med brombær

100 gram frosne brombær 50 gram sukker saft fra én citron 300 gram hvid chokolade 100 gram fløde Hak den hvide chokolade, og kom den i en skål. Kog brombær, sukker og citron op i en lille gryde. Lad det koge i fem minutter, si kernerne fra, så du kun har saften tilbage. Kom nu fløden og 50 gram af brombærsaften i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over den hvide chokolade, lad den stå i et minut og rør herefter energisk i skålen med en dejskraber. Rør til ganachen samler sig og bliver blank. Hæld ganachen ud på brombærmarmeladen, og lad kagen sætte sig i køleskabet i et par timer, eller i fryseren, hvis du har travlt (den vil sætte sig på en time) Pynt kagen med friske brombær, glimmer og skovsyre.