Fastelavnsboller med remonce, vaniljecreme og chokolade
De bedste fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme, 12-15 styk
Fastelavnsbolledej
30 g gær 130 g smør 1,75 dl sødmælk 1 æg 2 tsk vaniljesukker 40 gram sukker 1/2 tsk salt 400-450 g hvedemel 1 æg til pensling
Vaniljecreme
1 tsk vaniljepulver (eller en vaniljestang) 2,5 dl sødmælk 80 g sukker 2 æggeblommer 20 g maizena en smule salt. Kom sødmælk, vaniljekorn, 60 gram sukker op i en gryde. Det skal ikke koge, bare varmes op til kogepunktet. Kom resten af sukkeret i en skål sammen med æggeblommer og Maizena, og rør det sammen. Hæld nu halvdelen af den varme mælk over æggeblandingen under piskning. Sæt det mælk, der stadig er i gryden til at koge, og hæld så ægge/mælkeblandingen ned i gryden, mens du pisker. Skru ned for varmen, og fortsæt med at piske i nogle minutter. Cremen vil blive tykkere, men tag den af varmen efter et par minutter, så du ikke risikerer den skiller. Hæld cremen i en skål, smag den til og læg et stykke husholdningsfilm helt ned på cremen, så den ikke danner skind. Stil den på køl imens dejen hæver.Remonce
100 g marcipan 80 g smør (blødt) 80 g rørsukker 100 gram chokolade efter eget valg
Riv marcipanen og pisk det kort sammen med smør og sukker til en lækker remonce. Tilsæt hakket chokolade, hvis du føler for det (det gør dem altså endnu bedre!)Fastelavnsboller
Rul dejen ud til en firkant på 0,5 cm i tykkelse. Del dejen i 12-15 lige store firkanter. Fordel en spsk af cremen og en spsk af remoncen på hver firkant. Pisk et æg, og smør kanterne af firkanterne med æg, så er de lettere at samle - fol hvert hjørne rundt om fyldet og 'fold' dem ind under hinanden og tryk det godt sammen således, at du sikrer, at der ingen huller er i dejen - det er en vigtig proces, så giv dig god tid med det (ingen gider spise fastelavnsboller uden fyld!) Læg bollerne med lukningen nedad på en bageplade med bagepapir på. Gentag med alle fastelavnbollerne, men læg kun 6 på hver plade, så de har plads. Dæk bagepladen med et viskestykke og lad dem efterhæve imens du varmer ovnen op til 200 grader (cirka 20-30 minutter). Pensl bollerne med resten af det sammenpiskede æg - sørg for at gøre det grundigt på hele bollen, så bliver den flot blank overalt! Bag fastelavnsbollerne i 13 minutter ved de 200 grader. Lad fastelavnsbollerne køle helt af på pladen inden du flytter dem.