Chokoladekage med mørk chokolademousse og kirsebær

En chokoladekage til dem, der elsker kombinationen af mørk chokolade og bær. Jeg var så heldig at finde kirsebær i min lokale Rema1000, men hvis ikke du kan skaffe det, kan du erstatte den med et andet: hindbær ville eksempelvis også fungere perfekt til den mørke chokolade.

Chokoladekage med mørk chokolademousse og kirsebær, 12 personer


Fudgy chokoladebund

  • 200 gram mørk chokolade (jeg bruger Madagascar fra Callebaut)
  • 100 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 4 æg
  • 1 spsk mel
  • 1/2 tsk salt
  1. Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad.
  2. Tag skålen af varmen og rør sukkeret heri.
  3. Pisk æggene en smule sammen og rør dem i dejen lidt ad gangen.
  4. Sigt til sidst melet og salten i.
  5. Fordel dejen i en kagering eller springform (20 cm) og bag den i 25-30 minutter ved 175 grader. Kagen vil virke en smule ubagt i midten – det er meningen, den vil sætte sig når den kommer på køl.
  6. Stil kagen i køleskabet natten over.

Mælkechokoladeganache

  • 200 gram mælkechokolade
  • 100 gram fløde
  • en smule salt
  1. Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  2. Kom fløden i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet.
  3. Hæld den varme fløde ud over den hakkede chokolade og lad det stå i 2 minutter.
  4. Rør herefter energisk i skålens midte til ganachen samler sig og bliver blank.
  5. Tilsæt en lille smule salt.
  6. Fordel ganachen ovenpå den afkølede chokoladebund og stil den på køl imens du laver chokolademoussen.

Chokolademousse

  • 2 blade husblas
  • 200 gram god, mørk chokolade
  • 2 æggeblommer (stuetemperatur)
  • 3 deciliter piskefløde
  • ¼ tsk salt
  1. Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i mindst 10 minutter.
  2. Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad. Når chokoladen er smeltet tages den af varmen. Lad den køle en smule af – det er vigtigt, at den ikke er for varm.
  3. Tilsæt æggeblommerne lidt ad gangen. Den vil virke en smule fast, men det gør ikke noget. Kom nu 1 deciliter af din piskefløde i en gryde, og varm den op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblassen fri for vand og rør den i den varme fløde.
  4. Rør nu fløden i chokolademassen lidt af gangen –  rør indtil massen er helt blank. Rør herefter salt i. Pisk de sidste 2 deciliter piskefløde til let skum. Tilføj flødeskummet til chokolademassen lidt ad gangen (jeg gør det altid af cirka 4 omgange) – du må gerne give den lidt tæsk til at starte med for at få det godt blandet sammen, men nøjes ellers blot med at vende fløden forsigtigt i.
  5. Fordel chokolademoussen ovenpå ganachen og sæt den på køl i en times tid imens du laver kirsebærmoussen.

Kirsebærmousse

Opskriften giver nok til et lag på kagen - hvis du ønsker at have moussebomber på kagen ville jeg lave en lidt større portion.
  • 3 blade husblas
  • 250-300 gram frosne kirsebær fri for sten (kan erstattes af andre bær)
  • Saft fra én citron
  • 125 gram sukker
  • 3 dl piskefløde
  1. Udblød husblassen i koldt vand (minimum 10 minutter).
  2. Kom kirsebær, citronsaft og sukker i en lille gryde og bring det i kog. Når saften koger, og sukkeret er opløst, tages gryden af varmen og saften sies fra.
  3. Rør nu husblassen i den varme saft. Lad saften køle af til håndvarm. Pisk fløden til meget let skum. Vend lidt af fløden i den lune kirsebærsaft. Gentag indtil alt er vendt sammen.
  4. Fordel moussen ovenpå chokolademoussen og stil den på frys i mindst fire timer (og helst natten over).
Pynt kagen med det,du ønsker: Jeg har pyntet kagen med moussebomber (jeg havde en rest af nogle med mælkechokolade), mælkechokoladecremeux og skovsyre.