Forårskage med passionsfrugt, citron og hvid chokolade

En rigtig forårskage, der egner sig perfekt til de kommende påskefrokoster. Kagen består af en kiksebund, passionsfrugt- og citronmousse samt en hvid chokolademousse.

Forårskage med passionsfrugt, citron og hvid chokolade, 12 personer


Kiksebund

300 gram havrekiks 125 gram smør en smule salt Knus kiksene til helt fine krummer. Kom smørret i en lille gryde og smelt det heri. Hæld den smeltede smør ud over de knuste havrekiks og rør det godt sammen. Tilsæt en lille smule salt. Find en kagering frem (omkring 20 centimeter i diameter) og placér den på et skærebræt beklædt med bagepapir. Kom eventuelt kageplast rundt i kanten på kageringen. Kom kikseblandingen i formen og pres bunden godt med bunden af et glas – ønsker du som jeg, at kiksenen går lidt op ad siderne, kan du presse dem herop ad også. Stil kiksebunden i fryseren imens du laver mousserne.

Passionsfrugtmousse med citron

3 blade husblas 5-7 passionsfrugter (afhængig af størrelse) saften fra 1-2 citroner 125 gram sukker 3,5 dl piskefløde Antallet af passionsfrugter og citroner afhænger af størrelserne: du skal ende med cirka 1,5 dl passions/citronsaft. Udblød husblassen i koldt vand (minimum 10 minutter). Tøm passionsfrugterne for fyld og pres citronerne ned i en lille gryde. Bring det i kog med sukkeret. Når saften koger, og sukkeret er opløst, tages gryden af varmen, kernene sies fra saften og husblassen røres i. Lad siruppen køle af til håndvarm. Du skal bruge 1,5 dl af siruppen, kom mængden i en skål. Pisk fløden til let skum. Vend lidt af fløden i siruppen. Gentag indtil alt er vendt sammen. Fordel passionsfrugtsmoussen ovenpå kiksebunden (hvis du vil have moussebomber på din kage, gem da lidt af moussen til disse) og stil den i fryseren til moussen har sat sig, og du kan tilføje det næste.

Hvid chokolademousse

3 blade husblas 300 gram hvid chokolade 1 æg 2 æggeblomme 3,5 dl piskefløde Start med at udbløde husblassen i koldt vand i minimum 10 minutter. Smelt den hvide chokolade over vandbad, tag den af varmen og lad den køle af en smule. Pisk æg og æggeblommer i en skål over vandbad indtil massen tykner en smule og bliver helt glat (sørg for at have god kontrol over varmen, så du ikke laver røræg). Tag æggemassen af varmen og klem vandet let fra husblassen og opløs det i den varme æggeblanding under omrøring. Hæld herefter den smeltede chokolade i æggemassen – stadig under omrøring til massen er homogen. Pisk fløden til let skum og kom den – gerne af 3-4 omgange i chokolade/æggeblandingen indtil moussen er ensartet. Hæld chokolademoussen ud på den stivnede passionsfrugtsmousse (igen: hvis du vil have moussebomber, gem da lidt af moussen til formene) og stil kagen i fryseren i mindst fire timer.

Hvid chokolade/citroncremeux

0,75 blad husblas 2 æggeblommer 15 gram sukker 140 gram hvid chokolade 100 ml piskefløde 60 ml citronsaft Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter. Hak den hvide chokolade og kom den i en skål. Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret ganske kort. Varm fløden og citronsaften op i en lille gryde, hæld det herefter i den piskede æggemasse. Kom denne tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Sigt cremen ned i en anden skål, vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme creme. Hæld cremen ud over den hakkede chokolade og rør rundt i skålen indtil massen samler sig og bliver blank. Frigiv kagen fra formen og placér den på det fad, du ønsker at servere den på (det er nemmest at gøre, imens den stadig er frossen. Frigiv moussebomberne fra formen og placér dem ovenpå kagen. Kom chokoladecremen i en sprøjtepose med takket tyl og sprøjt den ud på den færdige kage. Udover moussebomber og cremeux har jeg pyntet kagen med chokoladeperler, stedmoderblomster og guldstøv.