tærte med karamel og chokolade

Så er der endnu en tærteopskrift: Jeg har bagt en del af dem på det sidste - især disse no bake-tærter, som bare er så overskuelige at gå til! Jeg ELSKER den her især: en kiksebund med chokolade, lakridskaramel og karamelganache (er det tydeligt, at jeg elsker karamel...) Den er i hvert fald PERFEKT til mit temperament!

No bake-tærte med karamel og chokolade, 10 personer


Kiksebund

200 gram digestivekiks 50 gram hasselnøddemel (kan erstattes af flere kiks, men hasselnøddemelet giver en god smag) 75 gram smør 100 gram mælkechokolade en smule salt Knus kiksene i en pose med en kagerulle. Tilsæt hasselnøddemel. Smelt smørret ved lav varme og hæld det i kikseblandingen. Smelt chokoladen og rør det i blandingen. Smag til med salt og fordel massen i en form på 20 centimeter ved hjælp af bunden af et glas. Stamp den grundigt overalt og lav en lille kan på cirka 1,5-2 centimeter. Stil den på køl imens du laver karamellen.

Lakridskaramel

140 gram sukker 1 dl fløde 2 tsk rålakridspulver (kan udelades, hvis du ikke ønsker smagen af lakrids) 20 gram smør en smule salt Kom sukker, fløde og eventuelt rålakrids i en gryde og lad det koge op. Skru ned til middelvarme og lad det varme op til 110-115 grader ved brug af et sukkertermometer. Hvis du ikke ejer det, kan du gå efter konsistensen på karamellen: så snart du kan rulle det til en kugle mellem fingrene, tages den af varmen. Rør smør i med det samme og smag til med salt (pas på, det er varmt!) Hæld det på bunden med det samme imens det stadig er flydende. Stil tærten på køl imens du laver ganachen.

Karamelganache

200 gram karamelchokolade (jeg bruger den fra Odense Marcipan) 100 gram fløde en smule salt Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den ud over chokoladen. Dæk skålen til med en tallerken og lad den stå i 3 minutter. Rør nu energisk i skålen til ganachen samler sig og bliver blank. Hæld straks ganachen ud på karamellen og stil tærten på køl igen til ganachen har sat sig (det tager et par timer)

Mælkechokoladecremeux

0,75 blad husblas 160 ml fløde 2 æggeblommer 15 gram sukker 140 gram mælkechokolade en smule salt Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet i en lille gryde. Pisk ganske kort æggeblommer og sukker sammen. Hæld den varme fløde i æggesnapsen, rør rundt og hæld det hele tilbage i gryden igen. Varm ved svag til middel varme blandingen op til 83 grader under konstant omrøring. Sigt den 83 grader varme creme, tilsæt husblas, rør rundt og hæld cremen over chokoladen. Rør rundt til cremeuxen samler sig og bliver helt blank. Dæk cremen til med husholdningsfilm, så den lægger helt nede på cremen. Stil den på køl i 3 timers tid og kom den herefter i en sprøjtepose med en lille takket tyl. Sprøjt små dutter ud på tærten.

Sukkerpynt

Glukosesirup På en silikonemåtte placeret på en bageplade sprøjtes glukosesiruppen ud i 'klatter' - sørg for, at der er stor afstand mellem dem, da de ellers vil flyde sammen. Hvis du ikke ejer en silikonemåtte kan du (hvis du ejer sådan en) sprøjte klatterne ud på bunden af en silikoneform) Kom bagepladen i ovnen ved 130 grader varmluft i en time. Tag pladen ud af ovnen, lad dem køle af et par minutter og fjern dem fra silikomåtten. Pynt kagen med sukkerpynten, chokoladeperler og spiselige blomster.