Den bedste brownie med karamelganache

En gang i mellem har man bare brug for en tung chokoladesag, og det her var kagen, der gjorde det for mig. En perfekt fudgy brownie toppet med karamelganache. Simpelt, men så godt! Hvis du ikke kan få fingrene en karamelchokolade, kan du sagtens erstatte den med mælkechokolade - det ville også være et perfekt match!

Den bedste brownie med karamelganache, 10 personer

Den bedste brownie

250 gram god, mørk chokolade - brug gerne 70 % som minimum 150 gram smør 125 gram hvedemel 4 hele æg (stuetemperatur) 330 gram sukker 1/2 tsk salt Valgfrit: en håndfuld chokoladeknapper til at blande i chokoladen inden den skal i ovnen Tænd din ovn på 170 grader varmluft. Smelt chokolade og smør sammen over vandbad. Lad det køle en smule. Pisk æg og sukker sammen ganske kort - snapsen skal være homogen, men blot piskes ved håndkraft. Hæld æggesnapsen i chokoladeblandingen i en tynd stråle under omrøring. Sigt hvedemel og salt i dejen og vend det rundt til den er ensartet. Fordel dejen i en 18 centimeters springform eller silikoneform (tilsæt eventuelt en håndfuld chokolade til toppen af kagen) og bag den i 30-35 minutter. Brownien skal føles ubagt i midten. Stil kagen på køl - helst til dagen efter - eller så længe, du kan holde fingrene fra den (-:

Karamelganache

100 gram piskefløde 200 gram karamelchokolade - jeg bruger Callebauts Gold en smule salt Afvej og smelt chokoladen ved svag varme over vandbad. I en anden gryde varmes fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde i en smeltede chokolade og vend det sammen emd en dejskraber til ganachen er blank og ensartet. Smag til med salt. Stil ganachen på køl i en halv til en hel times tid, eller indtil den ikke er helt så flydende mere. Fordel den på den afkølede brownie, pynt med chokoladekugler - jeg bruger dem fra Valrhona - og servér.