Citrontærte med italiensk marengs

En citrusdrøm af en tærte. Sprød mørdej, syrlig citroncreme og sød italiensk marengs. Vi kan kalde det noget af en lørdagssucces, og så pynter den så fint på et gæsteomringet kagebord. Opskriften minder om den klassiske Tarte au citron, dog er cremen heri ikke bagt og indeholder ikke fløde (jeg ved ikke, om det var et underbevidst forsøg på, at få den til at lyde sund). Mørdejsportionen er til 2 bunde (til en 20 centimeters tærteform). Frys den ene halvdel ned og brug den til en anden god gang - eller en anden god tærte. Ingredienser Mørdej: 200 g smør ved stuetemperatur 100 g flormelis 1 æg vedstuetemperatur 300 g mel   Citroncreme 2 æg 2 æggeblommer 150 g sukker 1,5 dl citronsaft (svarende til saft 3-4 citroner) 15 g majsstivelse skal fra to citroner 50 g smør ved stuetemperatur   Italiensk marengs 125 g æggehvide 200 g sukker 1 dl vand Fremgangsmåde Mørdejsbund: Pisk smør og flormelis godt sammen (med fordel på en røremaskine). Tilsæt æg og pisk igen. Sigt herefter melet ned i og vend det i med en dejskraber. Saml dejen uden at ælte den. Tryk dejen flad mellem to stykker husholdningsfilm eller mellem en opklippet frysepose, og læg den på frost. Når den er gennemkold æltes den hurtigt igennem, trykkes flad igen og lægges på køl i nogle minutter. Rul herefter dejen ud på et let meldrysset bord til den har en tykkelse på cirka 3-5 mm. Rul dejen rundt om din kagerulle og placer den i en tærtebund (20 centimer i diameter og helst med løs bund). Tryk dejen godt ind til kanten, specielt for neden og prik bunden med en gaffel. Bag bunden ved 175 grader (almindelig ovn) til kanten bliver gyldenbrun - Min bagte i cirka 18-20 minutter - det vigtigste er at holde øje med den, for det kan være meget forskelligt fra ovn til ovn. Lad bunden køle af. Jeg vil anbefale at bage kagen i en tærteform med løs bund. Dette gør det såre simpelt at få kagen ud af formen. Creme: Kom sukker, citronsaft og revet citronskal i en gryde. Kog det op og lad det køle af i 5 minutter. Sigt herefter skallen fra. Pisk æg og æggeblommer sammen i en anden gryde. Opløs majsstivelsen i lidt vand, og kom det ned til æggene. Rør den varme citronlage i, og varm massen op til den tykner. Kog den igennem ved jævn varme og under omrøring. Tag gryden af varmen og rør smørret i, i små klatter. Kom citroncremen ovenpå den afkølede tærtebund Italiensk marengs: Kom sukkeret og vandet i en gryde. Lad det koge op til en tyk sirup (hvis du har et sukkertermometer er det omkring de 110 grader). Imens piskes æggehviderne til skum. Når den kogende sukkerlage er klar tilsættes denne i en tynd stråle, mens der piskes (her kan det igen være MEGET rart at have en køkkenmaskine) Bliv ved med at piske til marengsen er kølet lidt af - jeg lader den gerne piske i 5-10 minutter for at være på den sikre side. Kom den i en sprøjtepose med din yndlingstyl og sprøjt ud, som du føler for. Du kan også lade tærten være mere rustik og fordele marengsen med en dejskraber. Brænd marengsen med en gasbrænder - hvis du ikke ejer sådan en, så sætter du blot tærten tilbage i ovnen under grill til marengsen er let gylden - men pas på, det går hurtigt! Lad tærten køle af inden den nydes.