Fudgy chokoladekage med cookie dough og mælkechokoladeganache

  En rigtig chokoladebombe! En konfektchokoladekage, et lag af cookie dough og silkeblødt mælkechokoladeganache. Jeg har bagt kagen i en kvadratisk silikoneform, men du kan sagtens bage den i en springform - og endda spise den som en hel kage i stedet for at skære den ud i små portioner.

Fudgy chokoladekage med cookie dough og mælkechokoladeganache, 8-10 personer


Cookie dough

70  gram  blødt smør 75 gram brun farin 60 gram sukker et halvt æg (stuetemperatur) 120 gram mel en knivspids natron 0,5 tsk bagepulver 0,5 tsk salt eventuelt 75 gram chokolade, hvis du ikke kan få nok (-;
  1. Pisk blødt smør, sukker og brun farin sammen til en ensartet masse på en røremaskine eller med et piskeris.
  2. Tilsæt herefter æg, og bland sammen endnu en gang.
  3. Tilsæt alle de tørre ingredienser (undtagen chokolade) og få det hele samlet til en homogen masse, men uden at overpiske - det skal bare hænge sammen.
  4. Hak til sidst din chokolade og fordel den i dejen.
  5. Lad dejen stå på køkkenbordet, imens du rører chokoladedejen sammen.

Fudgy chokoladekage

95 gram smør 100 gram god mørk chokolade 2 æg 270 gram sukker 1 nip salt 90 gram hvedemel 4 spsk kakao
  1. Tænd ovnen på 175 grader (almindelig ovn).
  2. Hak chokoladen, og smelt denne sammen med smørret i en skål over vandbad. I en anden skål røres æg og sukker sammen. Det skal ikke piskes, blot røres. Sigt herefter de tørre ingredienser i æggesnapsen efterfulgt af den smeltede chokolade og smør. Vend det hele sammen med en dejskraber til dejen er ensartet.
  3. Hæld dejen i en kvadratisk form (Ø 20 cm) (jeg bruger en silikoneform).
  4. Fordel 'klumper' af cookiedough på chokoladedejen - rør eventuelt en smule af den ned i dejen.
  5. Bag kagen i 20-25 minutter - Kagen må gerne virke en smule ubagt i midten, når den er færdig - den vil sætte sig når den kommer på køl.
  6. Sæt kagen på køl, og lad den sætte sig helt.

Mælkechokoladeganache

300 g god mælkechokolade 150 g fløde 20 g glukosesirup en smule salt
  1. Kom chokoladen i en skål.
  2. Kom fløde og glukosesirup i en lille gryde, og varm det op til kogepunktet.
  3. Hæld det ud over chokoladen, og lad det stå i et par minutter.
  4. Rør nu rundt, til ganachen samler sig og bliver blank.
  5. Smag den til med salt og fordel ganachen ovenpå den helt afkølede kage - husk at hælde den på straks, da den ellers vil sætte sig.
  6. Sæt kagen på frys, og lad ganachen sætte sig helt.
  7. Skær kagen ud i rektangler på 3-7 centimeter, eller den form, du ønsker :-)
  8. Pynt med rød skovsyre, chokoladekugler og stænger af tempereret chokolade.