Små tærter med saltkaramel

Små tærter med saltkaramel, en sprød kant af kiks og lakrids. Opskriften giver cirka 4 små tærter, men er du mere til én stor, kan du bare vælge denne løsning i stedet.

Små karameltærter - 4 stk


Kiksebund med lakrids 

200 g havrekiks 50 g smør 50 g hvid chokolade 1-2 spsk rålakridspulver - jeg bruger Johan Bülow
  1. Kom kiks og rålakrids i en minihakker og mal det til fine krummer. Har du ikke en minihakker, kan du komme det i en plastikpose og banke det med en kagerulle.
  2. Smelt smørret, og bland det sammen med kikseblandingen.
  3. Smelt chokoladen over vandbad, og vend i.
  4. Placér et stykke bagepapir og fire små tærteringe på et skærebræt – tærteringene kan også erstattes af kageringe, hvis du har det – alternativt kan kagen også laves som én stor tærte.
  5. Kom kiksefyldet i ringene, og pres med hjælp fra et lille glas kiksemassen ud til siderne. Skær kanten til med en kniv, og sæt bundene på frys imens du laver karamellen.
 

Karamel

150 sukker 40 g vand 100 g fløde 40 g glukosesirup 40 g smør en smule salt
  1. Kom sukker, vand og glukosesirup i en gryde og varm det op til 180 grader. Det tager lidt tid.
  2. Når sukkermassen har nået 180 grader, tages gryden af varmen.
  3. Hæld af et par omgange fløden i sukkeret under piskning.
  4. Tilsæt smør og lad det smelte.
  5. Karamellen skal nu have en temperatur på cirka 100 grader - har den ikke det, kan du sætte den kort tilbage på varmen.
  6. Smag til (og vær ikke nærig) med salten.
  7. Hæld karamellen i de små tærteforme, og sæt dem på frys i et par timer.
  8. Pynt karameltærterne med spiselige blomster, flagesalt og en pink macaron (du kan finde opskriften på mine macarons her. Jeg har blot fyldt mine med saltkaramelganache).