Disse tærter var egentlig 'bare' restetærter, men wow de blev lækre! Jeg elsker kombinationen af hindbær og lakrids og parret med smagen af ristet sesam i mørdejen, blev de helt perfekte!
Tærter med sesam, hvid chokolade, lakrids og hindbær, 4 små tærter
Mørdej med sesam
25 g hvid sesam (ristet i 5 minutter v. 175 grader almindelig ovn)
50 g flormelis
75 g koldt smør
130 g hvedemel
en lille smule salt
20 g æg
- Kom de ristede og afkølede sesamfrø i en minihakker, og mal dem til mel.
- Tilsæt flormelis, salt og hvedemel og puls det sammen.
- Tilsæt koldt smør (enten i små tern eller revet på et rivejern) - puls ganske kort til massen minder om sand.
- Saml mørdejen med æg - undgå at røre dejen med fingrene.
- Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, og læg den på køl i minimum en time i køleskabet.
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Rul mørdejen tyndt ud (2 mm) og placér den i fire perforerede tærteforme (Ø 6 cm).
- Prik hul i bunden med en gaffel, placer tærterne på en silikonemåtte, og bag i cirka 18 minutter eller til tærterne har fået en flot, gylden afbagning
- Lad tærterne køle af imens du laver fyldet.
Hvid chokolade med lakrids
200 g hvid chokolade
100 g fløde
0,5-1 tsk rålakridspulver
en smule salt
- Kom fløde og rålakrids i en kasserolle, og varm det op til kogepunktet.
- Kom chokolade og salt i en skål, og hæld den varme fløde over.
- Lad det stå et øjeblik, og rør herefter energisk i midten af skålen med en dejskraber, til massen samler sig og bliver blank.
- Fordel chokoladen i de fire forme, og lad den sætte sig.
- Vend tærten på hovedet, hvis du ønsker dét udtryk, eller lad tærterne stå normalt. Pynt med friske hindbær og chokoladesnirkler af tempereret karamelchokolade og spiselige blomster.