Tærter med sesam, hvid chokolade, lakrids og hindbær

 

Disse tærter var egentlig 'bare' restetærter, men wow de blev lækre! Jeg elsker kombinationen af hindbær og lakrids og parret med smagen af ristet sesam i mørdejen, blev de helt perfekte!

Tærter med sesam, hvid chokolade, lakrids og hindbær, 4 små tærter


Mørdej med sesam

25 g hvid sesam (ristet i 5 minutter v. 175 grader almindelig ovn) 50 g flormelis 75 g koldt smør 130 g hvedemel en lille smule salt 20 g æg
  1. Kom de ristede og afkølede sesamfrø i en minihakker, og mal dem til mel.
  2. Tilsæt flormelis, salt og hvedemel og puls det sammen.
  3. Tilsæt koldt smør (enten i små tern eller revet på et rivejern) - puls ganske kort til massen minder om sand.
  4. Saml mørdejen med æg - undgå at røre dejen med fingrene.
  5. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, og læg den på køl i minimum en time i køleskabet.
  6. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
  7. Rul mørdejen tyndt ud (2 mm) og placér den i fire perforerede tærteforme (Ø 6 cm).
  8. Prik hul i bunden med en gaffel, placer tærterne på en silikonemåtte, og bag i cirka 18 minutter eller til tærterne har fået en flot, gylden afbagning
  9. Lad tærterne køle af imens du laver fyldet.

Hvid chokolade med lakrids

200 g hvid chokolade 100 g fløde 0,5-1 tsk rålakridspulver en smule salt
  1. Kom fløde og rålakrids i en kasserolle, og varm det op til kogepunktet.
  2. Kom chokolade og salt i en skål, og hæld den varme fløde over.
  3. Lad det stå et øjeblik, og rør herefter energisk i midten af skålen med en dejskraber, til massen samler sig og bliver blank.
  4. Fordel chokoladen i de fire forme, og lad den sætte sig.
  5. Vend tærten på hovedet, hvis du ønsker dét udtryk, eller lad tærterne stå normalt. Pynt med friske hindbær og chokoladesnirkler af tempereret karamelchokolade og spiselige blomster.