Mazarinkage med hindbær og havrecrumble

  En lækker mazarinkage fyldt med hindbær og hvid chokolade og toppet med havrecrumble. Kagen passer perfekt med en klat fed creme fraiche ovenpå!

Mazarinkage med hindbær og havrecrumble, 8 personer


Mazarinkage

150 g sukker 150 g smør – stuetemperatur 3 æg – stuetemperatur 150 g marcipan 75 g mel 75 g hvid chokolade – kan undlades 200 g frosne hindbær (vendt i en smule mel)

Havrecrumble

15 mel 50 g havregryn 25 g sukker 50 g smør (koldt smør skåret i tern) 20 g mandelflager (kan undværes)
  1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
  2. Riv marcipanen groft og kom den i en skål med sukker og smør.
  3. Pisk det sammen.
  4. Pisk æggene i et ad gangen til dejen er homogen.
  5. Vend til sidst melet i efterfulgt af chokoladen, og fordel dejen i en smurt springform eller kagering (Ø20 cm)
  6. Vend hindbærrene i en smule mel og fordel dem ovenpå kagen - Tryk det en smule ned i dejen.
  7. Ælt med fingrene alle ingredienserne sammen til din crumble – der må gerne være klumper i dejen (det smager rigtig godt)
  8. Fordel crumblemassen ovenpå kagen, så hindbærrene er dækkede. Hvis du også bruger mandelflager, skal disse først drysses på, når kagen har 25 minutter tilbage i ovnen.
  9. Bag kagen i ovnen i 50-60 minutter – bagetiden kan varierer fra ovn til ovn, så hold øje med kagen – du skal kunne stikke en tandstik i kagen, og tage den op uden der sidder rå dej på.
  10. Lad kagen køle en smule af, og spis den lun med en fed creme fraiche til (eller flødeskum, eller vanilje is eller…)