Ingredienser
1 dåse sorte bønner
150 gram friske dadler uden sten
3 spsk kakaopulver
1 spsk kokosolie
1 tsk romekstrakt (romessens eller romaroma kan også bruges, hvis du ikke har andet)
1/2 tsk salt
til pynt:
kakaonibs
kokosmel
Fremgangsmåde
Hæld bønnerne fra dåsen i en sigte, skyl dem grundigt, og lad al væden dryppe fra. Kom bønnerne og de resterende ingredienser i en foodprocessor eller blender, og kør indtil massen er helt glat. Smag eventuelt massen til, så den passer til dine præferencer - måske skal den have mere romekstrakt eller måske mere salt. Stil den herefter i køleskabet i mindst 2 timer, så den bliver fast nok til, at den kan rulles.
Rul kuglerne i den ønskede størrelse mellem hænderne, og tril dem i den pynt, du ønsker. Jeg valgte kakaonibs og kokosmel, men knuste nødder, kakao og smeltet chokolade ville helt sikkert også fungere. Opbevar trøffelkuglerne i køleskabet.
Sunde trøffelkugler med sorte bønner
Siden Emma Martiny smed disse romkugler ud på de sociale medier, har jeg haft lyst til at prøve dem. Jeg har én gang før forsøgt mig med bønnebrownies, hvilket bestemt ikke var nogen succes. Det smagte af bønner - på den lede dåsemåde. Jeg var derfor (mildest talt) ret skeptisk, men det er altså slet ikke tilfældet med disse - de smager fantastisk(!), og er lavet på de skønneste, sunde ingredienser: en masse protein fra bønnerne og ingen blodsukkergalop over raffineret sukker - jeg spiste dem i hvert fald med god samvittighed!