Påskecookie bars med pekannødder og små påskeæg
Mine små cookie bars i en påske edition. De er først og fremmest skræmmende nemme at lave, så alle kan virkelig være med her! Jeg har pyntet dem med dragerede æg, som kan købes i både Rema1000 og Netto - de er så dekorative - både i slikskålen og i kage. Jeg har piftet kagerne op med pekannødder og karamelchokolade, men kan du ikke skaffe lige præcis dén, så kan du sagtens erstatte med en anden slags.
110 g smør 80 g brun farin 80 g sukker 1 æg 1 tsk vaniljepulver 0,5 tsk bagepulver 130 g mel 1/4 tsk salt 80 g pekannødder, ristet kort på panden 80 g karamelchokolade – knapper eller hakket (kan erstattes af alle andre chokolader) flagesalt til toppen 125 g dragerede æg eller små påskeæg (Jeg har købt mine i Netto, og de kan ligeledes købes i Rema1000)
Påskecookie bars med pekannødder og små påskeæg, 9 stk
110 g smør 80 g brun farin 80 g sukker 1 æg 1 tsk vaniljepulver 0,5 tsk bagepulver 130 g mel 1/4 tsk salt 80 g pekannødder, ristet kort på panden 80 g karamelchokolade – knapper eller hakket (kan erstattes af alle andre chokolader) flagesalt til toppen 125 g dragerede æg eller små påskeæg (Jeg har købt mine i Netto, og de kan ligeledes købes i Rema1000)
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Smelt smørret i en kasserolle ved middelvarme. Når smørret er smeltet skrues der ned på lav varme. Fortsæt med at røre i smørret, til det begynder at få en duft af nøddetoner og bliver mørkere.
- Lad smørret køle en smule af.
- Kom det brunede smør i en røreskål, og tilsæt brun farin og sukker.
- Tilsæt ægget under piskning. Stop med at piske, når dejen er ensartet.
- Tilsæt alle de tørre ingredienser: salt, bagepulver, vaniljesukker og mel.
- Rør det hele sammen.
- Tilsæt chokoladeknapperne og pekannødderne, og rør rundt til knapperne er fordelt i dejen.
- Hæld cookiedejen i en silikoneform eller smurt kvadratisk form (18×18) – alternativt kan du bruge en springform med nogenlunde samme diameter.
- Hak de dragerede æg en smule.
- Bag i 20 minutter, tag kagen ud af ovnen, fordel de påskeæggene ovenpå, og bag i yderligere 2-3 minutter - kagen må gerne virke lidt ubagt – det er det, der gør det endelige resultat ekstra godt!
- Når kagen er taget ud af ovnen, drysses den med lidt ekstra chokoladeknapper og lidt flagesalt.
- Lad køle af en smule, fjern fra formen, og skær så 9 kvadratiske stykker ud af kagen. Nyd dem med det samme, eller opbevar dem i en lufttæt beholder. De kan ligeledes fryses.