Påskelagkage

Nu er påskefrokosterne jo teknisk set aflyst i år, men det skal ikke stoppe en fra at lave en smuk påskekage! Jeg vil heller ikke udelukke, at jeg kommer til at lave mere end én i år.. Den her smager af citron, mango, hvid chokolade og lakrids - en virkelig frisk og lækker kombination!

Påskelagkage, 8-10 personer


Lagkagebunde

2 æg 100 gram sukker 1 tsk vaniljesukker 1,5 tsk bagepulver 85 gram mel en smule salt
  1. Tænd din ovn på 180 grader.
  2. Pisk æg og sukker til en luftig, lys masse - det tager cirka 5 minutter på en røremaskine.
  3. Sigt herefter de tørre ingredienser i dejen og fold det sammen med en dejskraber.
  4. Kom dejen i en springform  eller kagering (Ø 16 cm eller Ø 18 cm).
  5. Bag bunden i cirka 15-20 minutter – ovne er forskellige så tjek hellere, om du kan stille en kniv i bunden, og tage den op uden dej på.
  6. Lad kagen køle af i cirka 5 minutter inden du forsigtigt med en kniv skære den fri fra formens kanter. Når kagen er helt kølet af, deles den i to lige høje bunde.
  7. Placér en af bundene på et stykke bagepapirsbeklædt skærebræt, og kom en kagering rundt om.
  8. Placer gerne kageplast rundt i kanten.

Lakridsganache

150 g hvid chokolade (knapper eller finthakket) 75 g piskefløde 1 tsk rålakrids en smule salt
  1. Kom den hvide chokolade i en skål sammen med rålakridsen.
  2. Kom fløden i en lille gryde, og varm det op til lige under kogepunktet.
  3. Hæld fløden over chokoladen, og lad det stå i to minutter.
  4. Rør ganachen sammen til blank og homogen.
  5. Smag til med en lille smule salt.
  6. Hæld ganachen på lagkagebunden, og stil den på frys imens du laver citronmoussen.

Citronmousse

1,5 blade husblas 75 ml citronsaft 75 g sukker 2 deciliter piskefløde
  1. Udblød husblassen i koldt vand (10 minutter).
  2. Bring citronsaften i kog med sukkeret i en lille gryde.
  3. Når saften koges tages gryden af varmen, og husblassen røres heri.
  4. Lad siruppen køle af til håndvarm.
  5. Pisk fløden til let skum.
  6. Vend lidt af fløden i den lune citronsirup. Gentag indtil alt er vendt sammen.
  7. Fordel citronmoussen ovenpå lakridsganachen.
  8. Lad citronmoussen sætte sig en smule inden du placerer den sidste lagkagebund ovenpå.
  9. Sæt kagen i fryseren i en times tid, så citronmoussen kan bære cheesecakefyldet.

Cheesecake med mango

2 blade husblas 100 gram Philadelphia 60 gram sukker saften fra 1 citron 100 g mangetern (jeg bruger frosne) 100 gram hvid chokolade 1 dl piskefløde
  1. Udblød husblassen i koldt vand i mindst 10 minutter.
  2. Pres din citron og varm saften op sammen med mangotern i en lille gryde.
  3. Kog det sammen, og tag herefter gryden af varmen.
  4. Si saften fra, og kom husblas i den adskilte saft.
  5. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme saft. Lad saften køle af til håndvarm.
  6. Philadelphia og sukker piskes let og luftigt i en skål.
  7. Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad, og vend den herefter forsigtigt i ostefyldet.
  8. Tilfør herefter den håndvarme saft, og arbejd den ind i ostefyldet til massen er homogen og glat.
  9. Pisk fløden til let skum, og vend den herefter i ostemassen til homogen.
  10. Fordel på lagkagebunden og sæt kagen i på frys i 3-4 timer eller natten over.
  11. Fjern kagering og kageplast fra kagen. Placér gerne kagen på et fad imens den er frossen, så er den lettere at flytte rundt med.
  12. Lad kagen tø op i køleskabet.

Chokoladebånd

100 g hvid chokolade 1-2 tsk rålakridspulver
  1. Klip et stykke kageplast, der passer til omkredsen på din kage.
  2. Temperér chokoladen, og rør rålakrids i.
  3. Fordel chokoladen på kageplasten, og flyt kageplasten, så overskydende omkringliggende chokolade ikke hænger fast på det endelige bånd.
  4. Placér chokoladebåndet på kagen.
  5. Pynt kagen: jeg har brugt påskeæg, en rest lakridscreme (find opskriften her), spiselige blomster og chokoladeperler.