Blondie med rabarber og crumble

En chokoladesød blondie med syrlige rabarber og sprød crumble, servér med en klat creme fraiche eller blot som de er.

Blondie med rabarber og crumble, 9 stykker


Blondie med rabarber

150 g smør 150 g hvid chokolade 150 sukker 3 æg 120 g mel 125 g rabarber en smule salt
  1. Tænd ovnen på 190 grader.
  2. Smelt smørret ved lav varme i en gryde.
  3. Smelt den hvide chokolade i mikrovnen eller over et vandbad ved lav varme.
  4. Lad begge dele køle en smule af.
  5. Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps.
  6. Hæld den afkølede smør i æggesnapsen. Vend herefter den smeltede hvide chokolade i.
  7. Sigt til sidst de tørre ingredienser i dejen, og vend det sammen til en ensartet dej.
  8. Fordel dejen i en kvadratisk form - du kan sagtens bruge en rund! Jeg bruger en kvadratisk på 18x18 centimeter af silikone - hvis du bruger en almindelig springform, husk da at fore den med bagepapir samt at smøre siderne med smør.
  9. Skyl og skær 125 g rabarber, og fordel dem ovenpå dejen - tryk stykkerne en smule ned i dejen.

Crumble

1,5 tsk vaniljesukker 40 g hvedemel 75 g havregryn 1 tsk bagepulver 50 g kokos 75 g blødt smør 50 g sukker en smule salt
  1. Kom alle ingredienserne i en minihakker el. lign. og pulse det sammen til en ensartet smuldremasse.
  2. Kom kagen i ovnen og bag den i i de første 15 minutter uden crumble på.
  3. Tag herefter kagen ud, fordel crumbledejen ovenpå, og bag den i yderligere 15 minutter. Husk at ovne er forskellige, så hold øje med kagen.
  4. Toppen skal være gyldenbrun, kagen skal være sat i kanterne, men må gerne virke en smule ubagt i midten, da kagen skal sætte sig - gerne til dagen efter!
  5. Skær kagen i kvadratiske stykker, og servér.