Vegetarisk one pot mexikansk quinoa

Hvis der lidt for tit går chili con/sin carne i aftensmaden - eller hvis du bare har lyst til at prøve et andet (og ret lækkert) alternativ, så giv lige den her er skud. Jeg er kæmpe(!) fan af one pot/one pan - mest for den reducerede opvask, men også fordi det går så hurtigt, og det her er ingen undtagelse. Der er i hvert fald aftensmad på højest 30 minutter, du får plus på protein- og næringskontoen og så smager den virkelig, virkelig godt og mætter på den rare - ikke alt for tunge - måde Ingredienser (rigeligt til 2 personer) 1 tsk olivenolie 3 fed hvidløg 1 jalapeno (valgfrit) 200 gram quinoa (ukogt) 2,5 dl grøntsagsbouillon 1 dåse sorte bønner 1 dåse hakkede tomater 1 tsk chilipulver 1/2 tsk spidskommen 1 avocado 1 lime 2 tsk hakkede koriander   Fremgangsmåde Kom olivenolien i en gryde ved middelvarme. Hak hvidløgsfed og din jalapeno fint og kom det ned til olien. Svits det kort inden quinoaen tilsættes. Rør kort rundt i gryden inden grøntsagsbouillon, bønner, hakkede tomater, chilipulver og spidskommen tilsættes. Rør rundt i gryden, kog retten op og skru herefter ned for varmen og lad den simre under låg indtil al væske er reduceret. Når væsken er reduceret tilsættes en avokado (hakket i tern), saften fra én lime samt 2 tsk hakkede koriander. Bland det hele godt sammen og smag til med salt og peber. Server quinoaen med en klat creme fraiche.