Kylling i peanutsauce

Dét her er opskriften på den ret, jeg laver oftest. Den er først og fremmest virkelig, virkelig god, men også virkelig mættende, nærende og kalorielet/slankende - kært barn har mange navne (en god solid portion indeholder sølle 400 kalorier for mig). Det kan umiddelbart lyde en smule banalt og kedeligt for mange, at saucen blot serveres på spidskål, men don't knock it until you try it! Som bonus tager retten tilmed kun 15-20 minutter at tilberede. (NB: skeer på madbilleder er ikke en god idé, hvis du ikke selv vil med på det...) Kylling i peanutsauce (2 personer) 300 gram kylling 1 spsk rød karrypasta (jeg bruger en fra orientalske købmænd, men du kan også købe dem i dit lokale supermarked 1 spsk kokosolie 1 dåse kokosmælk 1 spsk soya 1 spsk fishsauce 1 spsk kokossukker (hvis du ikke ligger inde med kokossukker, kan du erstatte det med brun farin eller rørsukker) saften fra én lime 1-2 spsk peanutbutter (jeg bruger creamy) 1 spidskål   Fremgangsmåde Start med at koge kyllingen - jeg koger stort set altid min kylling - på den måde bliver den aldrig tør og den kan meget nemmere "pulles", som jeg gør i denne ret. Jeg koger kyllingen til den er gennemkogt (cirka 10-15 minutter afhængig af, hvilken slags kylling). Imens kyllingen koger, varmes kokosolie og karrypasta op i en pande eller wok. Lad det varme godt igennem til alle krydderierne i karrypastaen kan duftes. Tilsæt kokosmælken, soya, fishsauce, limesaft og kokossukker og lad saucen koge op og simre i cirka 10 minutter. Rør herefter peanutbutteren ud i saucen. Smag altid retten til med mere kokossukker for sødme, mere limesaft for syre eller mere soya for salt. Når kyllingen er gennemkogt tages den op og "pulles" fra hinanden. Tilsæt herefter kødet til saucen og varm det hele godt igennem. Servér saucen på fintsnittet spidskål og NYD <3  

[bloglovin_button]