Nem pastasalat med hjemmelavet italiensk dressing

Det her er virkelig simpelt og virkelig lækkert. Jeg tror mange forbinder pastasalat med dåsemajs og barndom i 90'erne, men den kan jo i princippet være præcis som man ønsker. Det her er en italiensk udgave med frisk mozzarella, salami, tomater, persille og en hjemmelavet italiensk dressing. Hvis du vil lave den vegetarisk, fungerer den også rigtig godt uden salami. Italiensk pastasalat (2 personer) 200 gram pasta - jeg brugte farfalle 200 gram mozzarelline (små mozzarellakugler) 200 gram salami - jeg bruger en økologisk fra Aalbæk med estagon 250 gram cherrytomater 1-2 deciliter oliven efter eget valg - jeg synes både sorte og grønne klæder den (kan også undværes, hvis man ikke er til oliven) 1 deciliter frisk persille, hakket parmesan til pynt Kog pastaen, skær salamien i små stykker (steg dem eventuelt på panden med lidt olivenolie), halver cherrytomaterne, hak persillen og skær dine oliven i skiver efter behag. kom alt i en skål og bland det godt sammen. Italiensk dressing 1 deciliter olivenolie 2 tsk hvidvinseddike 2 spsk vand 1 tsk havsalt 1 tsk sukker 1 tsk tørret oregano 1 tsk tørret basilikum 2 fed hvidløg en smule sort peber Pres hvidløgsfedene og kom herefter alle ingredienserne i en blender og kør dressingen jævn. Smag til med sort peber. Hæld den ud over den færdige salat og rør rundt. Drys med parmesanost og nyd.