Blåbær- og hvid chokolademoussekage med sej nøddebund

En sød fødselsdagskage til en sød veninde. Kagen består af en sej, glutenfri hasselnøddebund, hvid chokolademousse, den lækreste lyse lagkagebund og blåbærmousse.

Blåbær- og hvid chokolademoussekage med sej nøddebund

hasselnøddebund 

250 g hasselnødder

200 g sukker

korn af ½ vaniljestang

1 nip salt

100 g æggehvider

Kom hasselnødderne på en bageplade og rist dem i ovnen i 5-10 minutter ved 200 grader (hele huset skal nok begynde at dufte himmelsk). Lad nødderne køle af og gnub skallerne af i et rent viskestykke. Kom halvdelen i en blender og blend til groft mel, resten hakkes groft. Kom det hele i en skål sammen med resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen. Kom dejen i en springform (cirka 18 centimeter i diameter) med bagepapir i bunden. Bag hasselnøddebunden ved 175 grader i cirka 35 minutter eller indtil den er pæn gylden. Lad bunden køle helt af. Hvid chokolademousse 2 blade husblas 200 gram hvid chokolade 1 æg 1 æggeblomme 2,5 dl piskefløde Start med at udbløde husblassen i koldt vand i minimum 10 minutter. Smelt den hvide chokolade over vandbad, tag den af varmen og lad den køle af en smule. Pisk æg og æggeblomme i en skål over vandbad indtil massen tykner en smule og bliver helt glat (sørg for at have god kontrol over varmen, så du ikke laver røræg). Tag æggemassen af varmen og klem vandet let fra husblassen og opløs det i den varme æggeblanding under omrøring. Hæld herefter den smeltede chokolade i æggemassen - stadig under omrøring til massen er homogen. Pisk fløden til let skum og kom den - gerne af 3-4 omgange i chokolade/æggeblandingen indtil moussen er ensartet. Placér gerne kageplast rundt i kanten af din springform for et pænere resultat og hæld den ud over nøddebunden. Stil kagen i fryseren imens du laver lagkagebunden. Lys lagkagebund 2 æg 80 gram sukker 1/2 tsk vaniljesukker en knivspids salt 1/2 tsk bagepulver 70 gram hvedemel Pisk æg og sukker hvidt og luftigt - det tager tid (omkring 5 minutter). Bland de tørre ingredienser sammen og vend dem forsigtigt i æggemassen. Fordel dejen i en springform med bagepapir i bunden (24-26 centimeter) og bag den omkring 8 minutter ved 200 grader varmluft. Lad bunden køle en af inden den løsnes fra formen. Skær bunden ud, så den passer til din kage og kom den ovenpå din chokolademousse (det er ikke nødvendigt, at moussen har sat sig). Pres den godt ned og kom kagen tilbage i fryseren. Blåbærmousse 2 blade husblas 200 gram blåbær 2 spsk sukker saft fra 1/2 økologisk citron 2 dl piskefløde Udblød igen husblassen i koldt vand i minimum 10 minutter. Kom blåbærrene i en gryde sammen med sukkeret og citronsaften og bring det i kog. Lad det simre i 10 minutter, og sigt herefter kompotten, så du kun har saften tilbage. Kom den udblødte husblas i den varme saft og lad den køle en smule af. Pisk fløden til let skum og vend det forsigtigt sammen med bærsaften - igen gerne over flere omgange, så fløden ikke skiller.Når moussen er ensartet hældes den ud over kagen og stilles igen på frys eller køl indtil mousserne har sat sig. Lad den gerne stå natten over, så lagkagebunden bliver lækker. Pynt kagen som du har lyst. Jeg valgte at pynte med marengskys, friske blåbær, rød skovsyre og sølvglimmer. marengskys (giver en hel plade) 50 gram æggehvider (stuetemperatur) 150 gram sukker Pisk æggehviderne luftige og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens der piskes. Den skal have nogle minutter og være helt stiv og sej. Kom marengsen i en sprøjtepose og sprøjt små "kys" ud på en beklædt bageplade (brug en takket, stjerne- eller rund tyl, alt efter, hvordan dine marengskys skal se ud). Bag dine kys i ovnen ved 100 grader i 45-60 minutter (alt afhængig af, hvor store de er).