Oreocheesecake med saltkaramel og peanutbutterfrosting

Kan vi lige tale om en god kombination? Sprød oreokiksebund, fløjlsblød, syrlig cheesecake med hvid chokolade, cremet peanutbutterfrosting og saltet karamel. Jeg er solgt. Oreocheesecake (8-10 personer)  100 gram digestivekiks 100 gram oreokiks 2 spsk kakao 75 gram smør 3 blade husblas 150 gram Philadelphia 100 gram sukker saft fra én stor økologisk citron 150 gram hvid chokolade 150 ml piskefløde Kom begge slags kiks i en pose og knus dem til krummer. bland krummerne med kakaopulveret. Smelt smørret og bland det sammen med kiksekrummerne. Placér en moussering (eventuelt med kageplast) på et skærebræt beklædt med bagepapir og kom kikseblandingen heri. Fordel den i bunden og op ad kanten. Sørg for at trykke den godt sammen. Kom bunden på køl, mens du laver fyldet. Udblød husblassen i rigeligt med koldt vand. varm citronsaften op i en lille kasserolle og tag den af varmen. Vrid husblassen fri for overskydende vand og rør den ud i den varme saft. Lad den køle af til håndvarm. Pisk sukkeret sammen med flødeosten til det bliver let og luftigt. Tilsæt den nu varme citronsaft. Hak og smelt den hvide chokolade over vandbad ved svag varme og vend en forsigtigt i osteblandingen. i en anden skål piskes fløden til let skum (pas på du ikke overpisker). Vend den forsigtigt i. Fordel massen ovenpå din oreobund og sæt kagen på frys i minimum 4 timer til kagen har sat sig. Skub forsigtigt kagen ud af mousseringen og stil den på frys igen, indtil den skal samles. Saltkaramel 160 gram sukker 200 ml piskefløde 40 gram smør Havsalt Varm forsigtigt sukkeret op i en gryde ved lav varme - sørg for at have en gryde, der er stor nok, så sukkeret ikke ligger i for tykt et lag. I en anden gryde varmes fløden op. Når sukkeret er ved at være smeltet og er blevet gyldenbrunt tages det af varmen og den varm fløde tilsættes under konstant piskning. Det kan ikke rigtig undgås, at massen danner klumper, så ingen panik, hvis det er tilfældet. Sæt karamellen tilbage over varmen og blive ved med at røre i den under svag til middelvarme indtil den begynder at tykne og klumperne forsvinder (den skal ikke tykne til en hel tyk karamel - den vil tykne når den kommer på køl. Fjern eventuelt de store klumper af sukker med en ske). Tilsæt til sidst små tern af smørret og rør dem ud i karamellen. Smag til med salt og stil karamellen på køl. Peanutbutterfrosting 100 gram smør (stuetemperatur) 3 spsk peanutbutter (creamy) 150 gram flormelis 0,5 dl piskefløde Pisk smørret i cirka 1 minut. Tilsæt peanutbutteren og pisk igen indtil massen er homogen. Tilfør lidt af gangen flormelisen. Regulér konsistensen med piskefløden. Frostingen skal være cremet, men også i stand til at blive sprøjtet ud med en sprøjtepose (tilføj mere flormelis, hvis den er for tynd og mere peanutbutter eller piskefløde, hvis den er for tyk) Tag cheesecaken ud af fryseren. Kom frostingen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt små dutter af frosting rundt på kanten af kagen. Fordel saltkaramellen på midten af kagen (sørg for, at den er kølet af) Du kan ikke have al saltkaramellen på kagen, men saltkaramel kan bruges til meget, så gem det i køleskabet til din morgengrød eller anden kage. Drys til sidst med guldstøv.