Limemoussekage med hvid chokolade
Antal: 10 personer
Ingredienser
Kiksebund
  • 200 gram digistivekiks
  • 75 gram smør
Hvid chokolademousse
  • 2 blade husblas
  • 200 gram hvid chokolade
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 2,5 dl piskefløde
Limemousse
  • 3 blade husblas
  • 100 ml limesaft
  • 100 g sukker
  • 200 ml piskefløde
  • 100 g græsk yoghurt
Glaze
  • 4 blade husblas
  • 110 g hvidt sukker
  • 100 g limesaft
  • 30 g glukosesirup
  • 120 g hvid chokolade
  • Eventuel grøn pastafarve
Sådan gør du
Kiksebund
  1. Knus kiksene til krummer ved at komme dem i en pose og banke dem med en kagerulle. Smelt smørret i en lille gryde, og hæld det herefter i kikseblandingen og rør rundt.

    Placer en mousse- eller kagering (16 eller 18 centimeter) på en plade med bagepapir (gerne en, der kan gå i fryseren), for eventuelt med kageplast, og fordel kiksemassen heri. Sørg for, at presse bunden godt med dine fingre. Kom bunden på køl imens du laver fyldet.

hvid chokolademousse
  1. Start med at udbløde husblassen i koldt vand i minimum 10 minutter. Smelt den hvide chokolade over vandbad, tag den af varmen og lad den køle af en smule. Pisk æg og æggeblomme i en skål over vandbad indtil massen tykner en smule og bliver helt glat (sørg for at have god kontrol over varmen, så du ikke laver røræg). Tag æggemassen af varmen og klem vandet let fra husblassen og opløs det i den varme æggeblanding under omrøring. Hæld herefter den smeltede chokolade i æggemassen – stadig under omrøring til massen er homogen. Pisk fløden til let skum og kom den – gerne af 3-4 omgange i chokolade/æggeblandingen indtil moussen er ensartet. Hæld moussen ud over kiksebunden. Stil kagen i fryseren i en time eller to inden du tilføre det limemoussen.

Limemousse
  1. Udblød husblassen i koldt vand. Kom limesaft og sukker i en lille gryde og lad det koge op til alt sukker er opløst. Tag gryden af varmen, vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme saft. Lad den køle af til håndvarm.
  2. Pisk fløden til let, tilsæt yoghurt og pisk kort igen - lad fløden blive til let skum. Vend herefter lidt af skummet over i den håndvarme saft - gentag processen et par gange til massen er ensartet.
  3. Kom limemoussen på den afkølede kage og til den tilbage i fryseren natten over. Det sidste trin kan sagtens springes over, men du kan vælge at glaze kagen, som jeg har gjort. Det kræver dog, at kagen er helt og absolut frossen.
Glaze
  1. Udblød husblas i koldt vand i 15 minutter.
  2. Hak den hvide chokolade og kom den i en høj beholder (jeg bruger den, der hører til min stavblender)
  3. Kom limesaft, glukosesirup og sukker i en gryde og bring det i kog ved middelvarme til sukkeret er opløst.

  4. Hæld den varme limesirup over chokoladen og tilsæt den udblødte husblas og en smule pastafarve.
  5. Blend glazen med en stavblender. Sørg for at holde blenderen nede i glazen, så der ikke dannes for store luftbobler.
  6. Lad glazen køle af på køkkenbordet indtil den når en temperatur mellem 32 og 35 grader.
  7. Når temperaturen er nået, tages kagen ud af fryseren, stilles på en kop eller lignende over et fad eller en bageplade.
  8. Hæld glazen over kagen (eventuelt flere gange for et tykkere lag).
Opskriftsnoter

Pynt kagen med de overskydende kiksekrummer og chokoladeperler.