Syrlig cheesecake med citroncreme og tyk hasselnøddebund

Den eneste opskrift du behøver på pølsehorn

De her er altså bare gode. De tager lidt tid at lave, og skal hæve på en lidt alternativ måde, men jeg mener bestemt, at det er besværet værd. Det er vigtigt at alle ingredienserne har stuetemperatur og at ovnen, hvori dejen hæver har en temperatur på 37-40 grader.

Pølsehorn (jeg fik 35 stk.)

4 3/4 dl lunken mælk

50 g gær

75 g sukker

900 g mel

3 æg

25 g smeltet smør

1 tsk. salt

æg til pensling

pølser til fyld

 

Gæren opløses i den lunkne mælk. Lad den stå i cirka 5 minutter inden der tilføjes 225 gram med og 60 gram sukker. Dæk skålen til med film og sæt den i ovnen i 20 minutter.

De tre æg piskes sammen med det resterende sukker (15 gram) og det smeltede smør, og røres herefter i dejen. Jeg kører herefter dejen på en køkkenmaskine. Hvis du ikke ejer sådan en, kan en håndmixer også bruges. imens dejen røres tilsættes melet lidt ad gangen, sådan at mængden får lov til at arbejde sig ind i dejen inden mere tilføjes. Jeg brugte i alt cirka 900 gram mel, men dette kan varierer! Det vigtigste at huske er, at dejen er færdig når den slipper skålens kant – dette tog for mig cirka 15 minutter ved lav hastighed. Dejen kan også æltes i hånden, og her er den færdig, når den ikke længere klisterer til fingrene, men er blød og fugtig.

Skålen dækkes herefter til og stilles tilbage i ovnen i en time.

Dejen tages ud og fordeles i fem lige store stykker. Disse formes til runde boller – jeg har lettest ved at “folde” dejen ned om bunden indtil bollen er helt rund, men dette er en smagssag. Herefter rulles bollen ud til en cirkel (cirka med en diameter på 25 centimeter) og skæres i otte lige store trekanter. Herefter placeres en pølse i trekantens bredde ende, og sidderne foldes ind over pølsen, hvorefter dejen rulles ned mod spidsen.

Placer pølsehornene på en bageplade og lad dem hæve  i ovnen endnu en gang i 20 minutter. Tag hornene ud og pensl dem med sammenpisket æg. Hæv herefter temperaturen til 185 grader (almindelig ovn) og bag dem i 12-14 minutter alt afhængig af ovn. Pølsehornene er færdige når de er gyldne, men dette er igen et spørgsmål om temperament, så tag dem ud når du føler, de ser lækre ud.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Syrlig cheesecake med citroncreme og tyk hasselnøddebund