Svampede bananmuffins med streusel på 30 minutter

Vegetarisk karry-kokossuppe med butternutsquash og peanutbutter

Første gang jeg smagte græskarsuppe var i Sydøstasien, og jeg blev svært begejstret for det. Jeg har – indtil nu – kun forsøgt mig med traditionelle varianter, hvor smagen alene kom fra græskaret. Denne version har en skarp smag fra karryen, en cremet konsistens fra græskarret og kokosmælken og en sødme fra peanutbutteren (peanutbutteret?). I manges øjne er suppe trivielt, men jeg er sikker på, at den her falder under en anden kategori. Hvis suppen i sig selv ikke er nok kan man bestemt også parre den med ris, lækkert brød – eller den helt sunde version med en masse frisk spidskål, og til kødelskerne vil revet kylling passe suppen ret godt.

Den tager kun 45 minutter at lave  med tilberedningstid og så er der altså smagfuld, lun suppe til de kolde vinteraftener.

Vegetarisk karry-kokossuppe med peanutbutter til 4 personer

2 tsk kokosolie

1 løg i tern

5 fed hvidløg (mindre kan også gøre det, men jeg elsker virkelig også hvidløg)

2-3 tsk rød karrypasta (det afhænger lidt af, hvor stærkt man kan lide det)

1 liter grøntsagsbouillon

cirka 800 gram ukogt butternutsquash skåret i firkanter

1 dåse kokosmælk

saften fra 1 lime

Salt og peber til tilsmagningen

 

Til toppingen er det kun fantasien, der sætter grænser. Jeg toppede min med forårsløg, friske koriander, hakkede peanuts, friturestegt hvidløg (fås hos asiatiske grønthandlere) og en smule kokosmælk.

varm en stor gryde op ved middelvarme og tilsæt kokosolien. når olien er smeltet tilføjes løg og hvidløg sammen med en smule salt. når løgene er gennemsigtige tilsættes karrypastaen. når løgene og karrypastaen er godt sammenblandet tilføjes grøntsagsbouillonen og buttenutsquashen. sæt låg på gryden og kog græskarret til den er blød (det tager cirka 20 minutter).

Når græskarret er blødt hældes massen i en blender (eller en skål hvis du som mig kun ejer en stavblender) og blender suppen indtil den er blød og konsistensen minder om puré. hæld det derefter tilbage i gryden ved lav varme og tilsæt kokosmælk, limejuice, peanutbutter, salt og peber og rør rundt. dæk atter gryden til og lad den stå i 10 minutter indtil den er varmet godt igennem. smag eventuelt til endnu en gang. Servér suppen med lækre toppings.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampede bananmuffins med streusel på 30 minutter