Vegetarisk karry-kokossuppe med butternutsquash og peanutbutter

Cookiekage med med chokolade og drizzle

Det her er en af de kager, der har siddet lidt i baghovedet i et stykke tid. Man elsker jo virkelig cookies, men de bliver jo ikke ligefrem sundere af, at man skalerer dem op til en monstrøs størrelse – men det gjorde jeg altså i dag. Resultatet var lidt ala kunne-cookies-virkelig-blive-bedre? JA, det kunne de! Jeg lavede kagen i en springform med en diameter på 20 centimeter. Så virkede det ikke helt så voldsomt.

Jeg har taget udgangspunkt i min yndlingsopskrift på cookies – en jeg i tidernes morgen fandt hos twin-food.dk, og det er stor set altid den jeg bruger med små justeringer hist og her.

Cookiekage

120 gram mel

1/2 tsk salt

70 gram smør

75 g brun farin

60 gram sukker

1 tsk vaniljesukker

1 lille æg eller 1/2 hvis ægget er stort

1/2 tsk natron

1/2 tsk bagepulver

80 g chokolade (jeg brugte hvis og mælk, men brug hvad du bedst kan lide)

Peanutbutter efter behov

Chokoladedrizzle ditto

 

Fremgangsmåde:

Pisk sukker, brun farin og smør sammen (du kan også bruge fingrene, det virker altid godt for mig). Tilsæt æg og pisk igen. Tilsæt salt, bagepulver, vaniljesukker, natron og med og pisk det i dejen. Hak chokoladen og vend den i dejen. Hvis man har god til kan man lade dejen hvile i køleskabet i et par timer – flere døgn hvis du har god tid. Jeg står personligt altid i den situation, at jeg vil have kage NU, så jeg laver altid kagen med det samme, og det fungerer fint. Fordel delen i en smurt springform (20 cm) og med bunden beklædt med bagepapir. Jeg prikkede små huller i kagen og fyldte disse med peanutbutter. Det behøves ikke, men det er virkelig lækkert. Bag herefter kagen i 18-20 minutter ved 175 grader (almindelig ovn). Lad kagen køle af inden den eventuelt pyntet med chokoladedrizzle.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetarisk karry-kokossuppe med butternutsquash og peanutbutter